X
 
 

Потвърдиха отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на ВиК – Добрич

4343 0
photo of Потвърдиха отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на ВиК – Добрич
Снимка: Йорданка Калчева
Окръжният съд в Добрич не уважи жалбата на изпълнителния директор на ВиК – Добрич инж. Тодор Гигински за временното му отстраняване от длъжност, наложено от Районния съд. Мотивът на магистратите е, че с постановление от 30 август по досъдебно производство на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Добрич инж. Гигински е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 10 до 14 февруари в нарушение на разпоредби от Закона за водите, е наредил на служители на водното дружество да изградят съоръжение за ползване на вода от река Батовска.

Според преценката на съда е налице обвинение за умишлено престъпление от общ характер. Освен това има служебна зависимост на основните свидетели по делото, които работят във фирмата. Двама от тях са заявили в хода на делото, че им е оказван натиск да променят показанията си, дадени пред съдия.

На базата на тези съображения Окръжният съд потвърди наложената на мярка отстраняване от длъжност на инж. Гигински.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Инж. Тодор Гигински беше назначен преди две години начело на държавното ВиК – Добрич АД. Преди това е бил управител на водното дружество УВЕКС в Сандански, откъдето е освободен с решение на Общинския съвет в града по искане на тамошния кмет Кирил Котев заради съмнения за злоупотреби, съобщават местни издания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...