Президентът чете "Дядо и ряпа" пред пловдивските деца

679
Президентът чете "Дядо и ряпа" пред пловдивските деца
Снимка: БГНЕС

"Дядо и ряпа" прочете днес пред обсадения с деца и родители Виенски павилион в Цар Симеоновата градина в Пловдив президентът Росен Плевнелиев, като предварително предупреди публиката да внимава за извода, съобщи БГНЕС.

"Успехът е колективно усилие, нека го изковем заедно", заяви държавният глава. Той цитира думите на писателя Ран Босилек, като напомни, че децата трябва да бъдат възпитавани да ценят българското творчество и да обичат четенето. "Народните приказки са първата духовна храна за малките", заяви президентът пред младите посетители на инициативата „Чети с мен”.

"Чети с мен" в Пловдив

На 11 юни при Виенския павилион в Градината "Цар Симеон" в Пловдив държавният глава Росен Плевнелиев ще даде старт на третото издание н...

След него на микрофона застана холандската принцеса Лоурентин ван Орание, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността. Тя прочете откъс от детската си книга "Мистър Фини", преведена и у нас.

Третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето " Чети с мен" премина при огромен интерес, един след друг пред публиката излизаха известни и любими актьори, музиканти, поети, за да споделят главно с децата любимите си книги. Засмяната Поли Генова чете от "Мечо Пух", Марта Вачкова и Владимир Левчев - от "Ние, врабчетата", Рафи Бохосян - от "Малкият принц", Валентин Танев разтвори "Питър пан", а Дони и Нети талантливо изиграха сцена от "Пипи Дългото чорапче".

На финала стана ясно, че сред публиката има момче от Сливен, пътувало специално за литературното четене - малкият Божидар допринесе с любовта си към книгите за ясното послание. Днешният литературен празник в Цар Симеоновата градина е своеобразен финал и на седмицата, която мина под мотото "Пловдив чете". Издателката Божана Апостолова, организатор на 14-тото му издание, каза, че цяла седмица всички зали, в които протичаше маратонът от премиери на книги и срещи с писатели, са били пълни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив