Първи "Фестивал на ул. Абаджийска" в Пловдив

3407
Първи "Фестивал на ул. Абаджийска" в Пловдив

От 19-и до 21-ви май в Капана ще бъде артистично, цветно и модно

Инициатива на търговските обекти развиващи своята дейност на най-новата пешеходна улица в Капана ще подари на пловдивчани и гости на града истинско преживяване през почивните дни. „Фестивал на ул. Абаджийска“ ще се проведе от 19-и до 21-ви май с богата програма от открити лекции, дегустации, работилници, представяния, игри и музикална програма, които ще бъдат само част от атрактивните събития, подготвени от собствениците на обекти в това творческо кътче на Капана в Пловдив.

Откриващото събитие на Фестивала е Стрийт парти в бар СандъкЪ, като за първото издание тази година, собственикът и инициатор - Гаро Узунян е приготвил специална селекция от бара, трима пловдивски ди-джеи и визуализации. Бар СандъкЪ е емблематично за Капана място, което отскоро приюти и най-новата общност на Пловдив – Уиски общност за ценители. Уиски бар „СандъкЪ“ и The Whisky Library си подадоха ръка за създаването на ПЪРВАТА УИСКИ ОБЩНОСТ в града и създадоха неформален клуб, който има за цел да съхрани, популяризира, развива и надгражда уиски културата в град Пловдив. Членовете на тази общност ще имат възможността първи да се докосват до лимитирани серии от кехлибарената напитка, отбрана информация и преференциални цени. В петък, посетителите ще могат се запознаят с идеята на Гаро Узунян за общността и да заявят своето членство напълно безплатно. Любителите на уискито ще получат специално изработен уиски паспорт и членска, поименна карта.

Народен събор в Пловдив конкурира Роженския

Музика и танци на две сцени, десетки сергии с автентични носии, оръжия и сувенири, апетитни скари, игри за децата- това предлага днес и...

В рамките на фестивала ще се проведе и Моден Капан 2017 - ревю-спектакъл, който ще предложи на публиката красиво съчетание от арт решения, модерна визия и тоалетите на млади български дизайнери - съвременно виждане за традиционна българска носия, официални и много екстравагантни облекла. Ще бъде изграден подиум, съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, арт инсталация ще посреща гостите в Капана, а балерините от танцова формация „Ера Балет“ ще представят моделите на младите творци.

Дегустации на вино, танци, изкуството на настолните игри, ароматно, прясно изпечено кафе, красиво поднесен чай, улична изложба с филмови плакати и още много изкушения ще очароват посетителите на Фестивала и ще ги поканят да се връщат отново и отново на тази улица, която допълва прекрасно очарованието на Творческия квартал на Пловдив – Капана.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/102949000278617/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Доц. Иван Соколов: Имаме възходящ тренд на трите изложби АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com