Радан Кънев в Пловдив: Категорично няма нов дълг

11510
Радан Кънев в Пловдив: Категорично няма нов дълг
Снимка: БГНЕС

Става въпрос за събирането на няколко стари задължения, които ще бъдат обслужвани заедно в единна валута с един падеж и обща лихва, която ще е значително по-ниска /може да стане до 3 пъти по-ниска/ и ще спести средства на държавата. Идеята на финансовия министър Владислав Горанов за събиране на задълженията  в един дълг ще осигури на държавата средносрочна финансова стабилност и предвидимост.

Възможността БСП и АТАКА да развият тази огромна лъжа, че става въпрос за ново вземане е заради липсата на информационна кампания и лоша комуникация в управляващото мнозинство. Самият факт, че сега РБ е принуден да обяснява, че говоренето на БСП и АТАКА е лъжа и да разяснява истинските ползи от тази инициатива, показва колко меко казано неадекватен е подходът на финансовия министър и в колко неудобна ситуация постави премиера Бойко Борисов и коалиционните си партньори. Това е тежка политическа грешка, за която всички ще платим скъпо и това вероятно ще стане ясно на предстоящите избори.

Кънев: Заемът е всъщност само 4 млрд. лв.

Предложеното решение за 16 милиарда лева заем е добро, защото това е моделът, който се използва във всички напреднали страни. Погрешен ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com