Рашидов: Не съм давал разрешение за събаряне на тютюневите складове

1184
Рашидов: Не съм давал разрешение за събаряне на тютюневите складове
Снимка: БГНЕС

Никога не съм издавал документ или разрешение за събаряне на тютюневи складове в Пловдив. Това заяви за „Фокус“ министърът на културата в двете правителства на Бойко Борисов.

„Няма такъв документ, подписан от Вежди Рашидов. Всичко останало са лъжи и предизборни коментари. Когато днес разбрах от сайтовете и медиите, откъдето тиражираха това, горко на държава, в която едни хора, партии и кръгове искат властта чрез лъжа. Не знам какво се цели, но партия, която иска да управлява България, тръгвайки към властта с лъжи, тя не заслужава въобще да бъде партия, най-малкото и българска. Аз съм отговорен човек, за разлика от тях. Създавал съм и само създавам. Не са посадили и едно дърво, а непрекъснато са дестабилизирали хора, които желаят да работят. Виждам, че и в сайта на Министерството на културата излезе опровержение“, коментира Рашидов, като подчерта, че не само, че не е издавал такъв документ, а 2010 г. е издал документ и е спасявал тютюневите складове от разрушаване.

Тютюневите складове в Пловдив оставени на волята на природата (СНИМКИ)

Миналата година бе белязана с две бедствия, почти унищожили пет тютюневи склада в Пловдив, строени в началото на XX век, четири от тях ...

Припомняме, че по-рано днес от "Да, България" изнесоха данни, според които “Галакси Инвестмънт Груп” ООД, собственик на тютюневия склад на ул. „Г.М. Димитров" 29 в Пловдив (зад склада на Кудоглу), е получило разрешение от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) да събори сградата. Складът е един от четирите, които изгоряха през август 2016 година. Това се случва, след като кметът Иван Тотев и бившият министър на културата Вежди Рашидов, публично обещаха, че разрушените складове ще бъдат напълно възстановени в оригиналния им вид, а държавата официално потвърди, че всички те са част от групов паметник на културата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив