Реставрирането на Художествената галерия в Пловдив пак забуксува

2999
Реставрирането на Художествената галерия в Пловдив пак забуксува
Снимка: Елин Андреев/Actualno.com

Поръчката за реставрация и реновиране на Градската художествена галерия в Пловдив на ул. „Съборна“ пак забуксува. В Комисията за защита на конкуренцията е обжалвано класирането на изпълнителите.  

По жалбата е образувано производство в последния работен ден от миналата седмица.

Поръчката е свързана с изпълнение на втори етап от одобрените технически проекти за реставрация и реновиране на основната сграда на Художествената галерия в Старинната градска част на Пловдив. Тя е с прогнозна стойност 1 538 656 лв. без ДДС.

Обявена е за първи път през април тази година. След като минава цялата процедура по избор, възложителят - директор на Градската художествена галерия, я прекратява, защото офертите на двамата участника не отговарят на обявените условия. При обявена максимална цена от 875 000 лв. без ДДС Фирма „Интерхолд“ е предложила да изпълни обекта за 1 382 273 лв. Другият участник пък „Билд Инс“ ЕООД не успял да докаже, че предложеният ръководител на проекта е регистрирано в Министерството на културата като имащо право да извършва дейности по консервация и реставрация. Липсвала му и частта „професионална компетентност на песнонала, отговорен за изпълнение на СМР и организацията му, а също и предложение за изпълнение на предвидените СМР със съответните технически параметри.

През юли месец поръчката бива обявена повторно. На първо място е класиран консорциум „Обединение Реставрация на Галерия Пловдив“ с участници „Астра Билдинг Груп“ ЕООД и „Николай ОМ“ ЕООД, с комплексна оценка от 96,80 точки.

Второто място е определено за ДЗЗД „Никополис Билд“, създадено от фирмите „Геоком 2000“ ООД и „Парсек груп“ ЕООД, с оценка 84,61 точки.

Според документите от поръчката обектът на строителство е „Бивша девическа гимназия“, обявена през 1998 г. за архитектурно-строителен паметник на културата от новото време с категория „местно значение“.

Имотът попада в обхвата на територията с културно-историческо наследство със статут на групов археологически и архитектурно-строителен паметник на културата, паметник на урбанизма и и културният пейзаж – Историческа зона „Филипопол-Тримонциум-Пловдив“.

Голямата разлика между двете обявления е, че при първото прогнозната цена е 875 000 лева без ДДС (или1 050 000 лева с ДДС), а при второто стойността вече е с около 80% по-висока - 1 538 656 лв.без ДДС(респ. 1 846 387 лв. с ДДС).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com