Роенето започна: Депутат напусна Бареков заради заплахи

39651
Роенето започна: Депутат напусна Бареков заради заплахи
Снимка: БГНЕС

Колеги от „България без цензура” ме заплашваха, за да се откажа от мястото си в парламента. Това заяви учителката Ана Баракова от ББЦ, която влиза в парламента заради преференция. Тя е част от листата на партията в Пловдив и е била под номер 13.

Според Баракова натискът идва от Дяко Дяков – човекът, който не влиза в 43-тото Народно събрание заради преференцията на Баракова. Дяков е лидерът на пловдивската структура на ББЦ. Тя твърди, че въпросният Дяков й е предлагал да поеме административен пост в Града под тепетата.

Бареков иска правителство на всяка цена, няма да говори в НДК

Правителство трябва да има. В това съм категоричен", обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който се гласеше преди и...

След като Баракова отказала, последвал натиск. Хора от ББЦ почнали да й звънят да се откаже от парламента, ходели в училището, в което работи, а апартаментът й е бил разбит. Затова Баракова е решила да напусне партията на Николай Бареков, но да остане в Народното събрание.

По думите на Красимир Манов, бивш член на ББЦ, каза за пореден път, че финансирането на „България без цензура” идва от Корпоративна търговска банка. Това не е тайна, подчерта той в студиото на Нова телевизия.

На въпрос дали Баракова реално е избрана и не е плод на грешка – 13/13, че влиза в парламента, тя отговори, че не е така. Защо напуснахте чак сега, а не по-рано, както го сториха г-н Манов и Хари Гарабедян – на този въпрос Баракова отговори, че нито един от приоритетите, които ББЦ изтъкваше, не е бил изпълнен.

Питайте г-н Бареков дали преди да замине за Брюксел, не е ходил в един известен с минералната си вода български град, за да целува ръка и да се извинява на човек, за когото тръбеше цяла кампания, че трябва да бъде смачкан като мравка? Става въпрос за предния четвъртък (9 октомври), каза Красимир Манов.

И Калина Крумова напусна Бареков

Лидерът на "Евромайки" Калина Крумова напуска "България без цензура". Това съобщи самата Крумова на личната си страница във "Фейсбук". ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com