X
 
 

Сигнал за бомба забави делата в Съдебната палата в Пловдив

986 0
photo of Сигнал за бомба забави делата в Съдебната палата в Пловдив
Снимка: Божилова
Тази сутрин около 7.45 ч на тел.112 е получен анонимен сигнал за бомбена заплаха в близост до сградата на Съдебната палата в Пловдив, съобщават от полицията. Районът бе обезопасен и отцепен, извършена е евакуация на служителите, които до този момент са били в сградата. Работното време започва в 8, така че те не са били много. След проверката взривно устройство не е открито, подписан протокол отвори вратите на съда и делата се гледат по график с изключение на онези от тях, чийто начален час е бил в 9. 

Делото, което се отличава от останалите в днешния график и предизвиква обществен и медиен интерес, е срещу бизнесмена Сотир Янков, съпругата му Елена, дъщеря му Мария и още 11 техни съучастници, обвинени в източване на ДДС за над 5.5 млн лв. Предстои разпоредително съвещание. Обвиняемите бяха арестувани през септември преди седем години по станалата известна Цитрусова афера. През 2005 година Сотир Янков бе обявен за бизнесмен на годината, той е собственик на най-голямото и модерно плодохранилище на Балканите край пловдивското село Първенец. Съоръжението е построено с пари по програма САПАРД. След разкритието за източения ДДС, хладилните складове и цялото имущество на фамилията бяха описани, плодохранилището вече има трети собственик след препродажба. Въпреки, че делото влезе в съда още през 2015 година, то бе върнато на прокуратурата заради процесуални нарушения година по-късно и едва сега влиза в съда.  

Сигнал за бомба в центъра на Белград

Служител на охраната в търговски мол в центъра на Белград е сигнализирал в полицията за съмнения, че в паркинга има бомба, съобщава МИА...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители