Турският консул в Пловдив е отзован

2696
Турският консул в Пловдив е отзован

Турският консул в Пловдив Алпер Акташ е отзован от страната.

36-годишният Акташ е генерален консул на Република Турция в Пловдив от 2014 г. Мандатът му щеше да изтече през лятото тази година. Информацията съобщи "24 часа" позовавайки се на свой източник.

Генералният ни консул в Одеса купува къща на Ботев, за да я превърне в музей

Генералният консул на България в Одеса Димитър Тучков е закупил къщата в бесарабското село Задунаевка, в която е живял Христо Ботев и ...

Консулът бе плътно до посланик Сюлейман Гюкче в отбелязването на годишнината от възродителния процес в района на Кърджали преди месец. Там турските дипломати придружаваха вече бившия лидер на ДПС Лютви Местан и групата депутати, които минаха на негова страна. Гьокче е бил викан във Външно, където му е била връчена протестна нота заради натиска върху премиера Бойко Борисов да проведе телефонни разговори с турски политически лидери.

Консулите в Пловдив и Бургас пък бяха обвинявани, че са оказвали натиск върху активисти на ДПС в подкрепа на Местан. Именно с този скандал някои свързват отзоваването на Акташ.

Не коментираме решения, свързани с евентуално прекратяване на мандата на консула, заявиха по този повод от МВнР.

Консулът е бил тази сутрин на работа в Пловдив, казват служители на консулството. Според тях Алпер Акташ щял да става съветник на турския президент Реджеп Таип Ердоган.

Гласят Владимир Писанчев за консул в Солун

Бившият председател на ДАНС Владимир Писанчев ще става консул в Солун, каза пред БГНЕС добре информиран източник от Министерство на вън...

По-късно днес от Генералното консулство в Пловдив съобщиха за "Фокус", че досегашният генерален консул на Република Турция в Пловдив Алпер Акташ е назначен на длъжност в кабинета на главния съветник по външни въпроси на Президентството в Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com