X
 
 

Убийствата между баща и син в Пловдив - от разстрел до запалване след поливане с бензин

10393 0
photo of Убийствата между баща и син в Пловдив - от разстрел до запалване след поливане с бензин
Снимка: Божилова
58-годишният Йордан Филипов се изправи днес пред Районен съд- Пловдив, който определи най-тежката мярка за неотклонение- задържане под стража. Преди два дни Филипов е убил 30-годишния си син, а престъплението, макар и толкова тежко и немислимо, за съжаление е част от делата, свързани с битовата престъпност и то точно в този немислим отсек.

За да посегне баща на родния си син и да го лиши от живот, обикновено причините са комплексни, но като правило в основата стоят алкохолът или наркотиците и поведение, повлияно от тях. Ето кратка статистика за убийствата на синове от бащите им в Пловдив. През 2010-та син уби баща си в кв. Южен в Пловдив, причината- пиянски скандали. През 2013-та година д-р Мариан Колев изкара стария си баща от дом за възрастни хора и го уби на нива край града. Лекарят е злоупотребявал с алкохол.

Преди три години баща заля спящия си син с бензин и го изгори жив. Зверството стана в брезовското село Отец Кирилово. Пред съда обвиняемият каза- как може да си помислите, че един баща ще убие сина си. Но го беше направил. И тук алкохолът имаше сериозна роля. През 2017 година баща- бивш военен, не издържа на предизвикателното поведение на 21 годишния си син наркоман и при поредна разпра във вилната зона на Куклен хладнокръвно го разстреля. Правил е няколко опити да го лекува. Заедно с майката на момчето отглеждаха бебето на сина му, родено от майка наркоманка и съдът изобщо не го прати зад решетките, определи му подписка. До този момент прокуратурата не е предявила обвинителен акт. 

Табуто има и друга страна- когато синове убиват бащите си. И този сюжет се среща доста често в последните години. Обикновено този вид престъпления се разкриват веднага, но тежестта им е огромна. През 2010 -та син уби баща си в кв. Южен в Пловдив, Миналата година през юни 30 годишен уби 55 годишния си баща в кв. Ландос в Пловдив. В тази черна серия без съмнение своеобразен фаворит е бившият полицейски инспектор Венцеслав Караджов, обвинен за убийството на майка си и баща си на 15 май 2016 година. Делото му още се движи по коридорите на правосъдната ни система

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители