X
 
 

Захвърлен варел от химикали стресна пловдивчани

1100 0
Захвърлен варел от химикали стресна пловдивчани
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Десетки сигнали за силна задушлива миризма са получени днес след 14:30 часа в дежурната част на ОДМВР – Пловдив, съобщиха от полицията. Обажданията са били основно за кварталите „Столипиново“ и „Кършияка“.

При първоначалната проверка от страна на пожарната е получено уверение от фирмата, стопанисваща газопроводната мрежа, че в града няма авария. След продължително обследване в крайна сметка се е оказало, че миризмата идва от варел, открит в затревена площ край бившия Домостроителен комбинат на изхода на Пловдив. Той е бил празен, но според експерти в него се е съхранявал химикал, чрез който се одорира пропан-бутан. Районът веднага е бил отцепен от служители на Шесто РУ, уведомени са и експертите на РИОСВ – Пловдив.

Това не е първият подобен случай. В края на юли пожарникари извадиха 6 подобни варела от коритото на река Марица. Както и сега, тогава също се оказа, че те са използвани за съхранение на химикал, чрез който се одорира пропан-бутан. При последвалото разследване на случая в пункт за изкупуване на метали наблизо бяха открити още 10 идентични варела, но херметически затворени. За момента обаче не е ясно откъде идват тези варели и как е озовават в градска среда.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители