2021 година за Тома Биков: Бойко Рашков се има за министър на изборите (ВИДЕО)

24195
2021 година за Тома Биков: Бойко Рашков се има за министър на изборите (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Това, което се видя от работата на г-н Бойко Рашков, през тази година, е че се има за министър на изборите. Той е министър на вътрешните работи и в момента има тенденция на нарастване на битовата престъпност, телефонните измами и нападенията. Бих му казал, че сега изборите минаха, той е редовен министър на вътрешните работи и оттук нататък ние от ГЕРБ ще следим за това как се справя". Това заяви депутатът Тома Биков за равносметката на 2021 година в интервю за Actualno.com

Биков добави, че скандалите със ключетата и пачките на нощното шкафче, както и обвиненията по случая с АМ "Хемус" са били част от предизборната кампания на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

"Гледам на тези скандали като на липса на възможност да се каже нещо друго за бившия премиер Бойко Борисов. Причината е, че ГЕРБ се превърна в основен политически аргумент на нашите опоненти и тепърва ще разберат, че говоренето срещу анти-герб идеологията, изобщо не е достатъчна за да управляваш каквото и да е било. Аз се надявам управляващото мнозинство да влезе реално в проблемите на хората, защото ако то продължи по този начин не ни чака нищо добро", каза депутатът.

(Съмнения за манипулация на вота на 14 ноември изразиха бившите управляващи от ГЕРБ. Причина за притесненията им се оказаха 228 допълнителни машини за гласуване. От ГЕРБ показаха писмо от ЦИК, изпратено до ДАНС, в което пише, че в склада, в който се съхраняват машините за гласуване, са пристигнали машини извън поръчката за изборите.) ЗА СКАНДАЛА С МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК 

Биков коментира и темата за зелените сертификати, които станаха основна тема през месец ноември тази година.

"Проблемът беше, че беше вкаран от днес за утре. Много хора бяха поставени в ситуация да не могат да отидат на работа. Сам по себе си, той не е чак нещо толкова лошо за ситуацията, в която сме. Просто той трябваше да бъде въведен още през лятото на 2021 година и да се извършва контрол, който в момента не се извършва. Ако заповедта няма да се спазва, по-добре е зеленият сeртификат да отпадне, защото това деморализира цялото общество".

Биков посочи, че най-точната дума за ситуацията в страната е криза. Според него процесите в сферата на икономиката и COVID кризата са се влошили. По същия начин това се е случило и с международните отношения на България. Като конкретен пример той даде българската позиция по въпроса за Северна Македония и членството й в ЕС.

"Със сигурност най-важното събитие на годината беше политическата криза, в която влязохме. Тя започна от април месец и бих казал, че все още не приключила. Въпреки всичко беше създадено първа крачка като беше създадено правителство и вече имаме работещ парламент", заяви депутатът.

(На 15 юли Бойко Борисов беше разпитан в Главна дирекция "Национална полиция". Той заяви, че е повикан заради три сигнала от 2009 до 2012 г. "Изключително професионално отношение на колегите. За съжаление, и трите сигнала, за които давах сведения, са за това, че някой нещо чул, че някой, когато правил крос, нещо говорил. Това са от 2009 до 2012 г. За заплаха, че някой ще го ям", уточни той. Борисов беше посрещнат от над 200 протестиращи в негова защита привърженици на ГЕРБ. Протестиращите скандираха "Искаме Бойко" и "Долу, Рашков"). ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЗА РАЗПИТА НА БОРИСОВ И ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ НЕГО - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК! 

В заключение Тома Биков заяви, че през следващата година от ГЕРБ ще следят стриктно новото управляващо мнозинство.

"За тази година от ГЕРБ сме благодарни на нашите членове и симпатизанти, които издържаха на един много тежък и груб натиск от страна на служебното правителство. На тази база си формираме и следващите цели за следващата година. Ще бъдем в друга роля, на опозиция. Ще бъдем доста силна такава и ще се опитваме да предлагаме полезни за обществото решения, които, надявам се, че и управляващите ще приемат. Убеден съм, че има и такива теми, по които ще постигаме съгласие с тях, но основно ще показваме къде бъркат", завърши Биков.

Интервю на Тодор Беленски 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com