250 000 лв. отиват за реклама на българското председателство на ЕС

1820
250 000 лв. отиват за реклама на българското председателство на ЕС
Снимка: iStock/Guliver

До 17:30 ч. на 16 август Министерството на българското председателство на Европейския съюз през първата половина на 2018 г., събира оферти за изработване на рекламни материали - телевизионни и радио клипове, интернет банери, които ще промотират най-голямото събитие от влизането на страната в европейската общност. Бюджетът е 250 000 лева с ДДС.

Съдържанието на материалите трябва да доведе до повишаване равнището на информираност на българските граждани за същността на ротационното председателство, приоритетите, постигнатите резултати и приноса на страната ни в развитието на ЕС; да популяризира приоритетите на триото Естония - България - Австрия и акцентите в националната програма на Българското председателство, достигайки до максимален брой граждани на ЕС; да покаже какво уникално дава страната ни на Съюза и да допринесе за утвърждаване на имиджа на България като равностоен член и надежден партньор в ЕС; да подкрепи утвърждаването на ЕС в глобалния диалог, като акцентира върху ценностите на Съюза, културното многообразие, толерантност и свобода, пише "Дарик".

16 служители на европейски институции идват у нас, за да ни помагат с председателство

Правителството измени РМС № 154 от 2017 г. за определяне броя на командированите служители на институции на Европейския съюз, които да ...

Рекламните клипове и банери трябва да акцентират върху трите основни послания на Председателството на Съвета на ЕС от България, станали известни и като "Трите К": консенсус, конкурентноспособност и кохезия. Прави впечатление, че никъде в документацията не се отбелязва присъствието на станалия известен междувременно слоган на Председателството - "Съединението прави силата".

Максималната стойност на поръчката възлиза на 260 000 лв. с ДДС и срещу тази сума, ще трябва да бъдат изработени анимирано лого и визуална идентичност, информационни аудио-визуални клипове на български и английски език, видео и анимирани интернет банери, както и композиране на оригинална музика.

Аудио и видеоклиповете трябва да представят българската история, културата, наследството, традициите и хората на страната. Необходимо е да бъде изработен вариант на телевизионните клипове, който да е адаптиран за нуждите на хората с увреден слух с жестомимичен превод.

За излъчването на клиповете в телевизии, сайтове и радиа, българското председателство на Съвета на ЕС има отделен бюджет, който тепърва ще бъде разпределян.

Милиони ще отидат само за церемонията по откриване и закриване на председателството ни на ЕС

Бюджетът на МВнР, което отговаря за европейското председателство на България, е 4,8 млн. лв., като с част от него ще бъдат закупени под...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика