X
 
 

700 хил. лв. са върнати доброволно от бенефициенти на къщи за гости

1423 1
700 хил. лв. са върнати доброволно от бенефициенти на къщи за гости
Снимка: БГНЕС
"Вече има доброволно върнати близо 700 000 лв. Всичко останало е обект на съдебни дела." Това каза министърът на земеделието Десислава Танева във връзка с откритите нарушения при къщите за гости и допълни, че изискуемата сума от установените нарушения ще е 4,5 милиона лева.

"Проверени са всички къщи, останали в мониторингов период, както и седем по сигнал. Тези 15 къщи представляват 5,2% от всички, които са в мониторинг", обясни още Танева.

Самолети ще пръскат срещу комари, Танева инспектира процеса

От тази вечер започва пръскането срещу комари със самолет по поречието на река Дунав. Унищожаването на насекомите ще се осъществи чрез ...

В някои къщи са открити отклонения от някои показатели. На тях ще бъдат наложени финансови санкции. Става въпрос за 74 къщи за гости, при които има различни нарушения. Финансовата корекция при тях ще е между 5 и 15%, поясни Танева.

След проверката стана ясно още, че бизнесмен, близък до кмета на Велинград Костадин Коев, ще трябва да връща пари. Кметът обаче нямал нищо общо с проекта, уточниха от ведомството.

Нередности не са открити и в еврокъщите, свързани с двама общински кметове в Луковит и Долна баня. Къщата на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев в района на Сандански също е сред проверените. Установено е, че тя не функционира като къща за гости.

Всички данни от извънредната проверка ще бъдат предадени на прокуратурата, каза още земеделският министър. Бенефициентите от своя страна ще трябва да върнат парите.

Държавата отпуска 2 милиона лева за пръскане срещу комари край Дунав

Държавата ще отпусне 2 милиона лева за пръскане срещу комари в общините, разположени край река Дунав. Това съобщи министърът на земедел...

Относно огнищата на чума при животните министър Танева заяви, че "проблемът е изключително сериозен. Очакваме адекватни реакции за чумата по животните, от всички, които живеят в заразените зони. Трябва да има обществена отговорност. Всеки потенциално в районите може да стане разпространител на заразата. Вчера хванахме коли със 170 кг месо от заразените зони. Ще има обезщетения за стопаните."

Министър обърна внимание на това, че репортерите, които взимат интервюта от стопаните стават разпространители на заразата, като влизат в стопанските дворове.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Алтернативен 1 Алтернативен преди 5 месеца Профил на трол?
    Гузен негонен бяга! Знаят си измамата и връщат парите защото ако се заяждат и в затвор могат да влязат. И на върналите парите да се търси отговорност. Какво като доброволно върнали парите нали са излъгали и злоупотребили със средствата за сметка на някой коректен.