АБВ: Първанов никога не е посещавал дома на Борисов

21576
АБВ: Първанов никога не е посещавал дома на Борисов
Снимка: БГНЕС

Георги Първанов (президент на Р България 2002 - 2012 г.) никога не е посещавал дома на Бойко Борисов в град Банкя и години наред не е имал каквито и да е контакти с бившия премиер. Това заявиха от пресцентъра на Национална гражданска инициатива АБВ, по повод статия във вестник „Галерия”, озаглавена: “Порция записи от Банкя показва: Бойко и Николай Гигов плащат на Първанов”.

"Написаното в статията е груба и дори смешна лъжа. В тази връзка в близките дни Георги Първанов /президент на Р България 2002 - 2012 г./ ще сезира главния прокурор на републиката Сотир Цацаров и ще потърси правата си в българския съд относно тиражираните клевети по негов адрес. Очевидно заявката за участие на Национална гражданска инициатива АБВ в предстоящите европейски избори предизвиква силни притеснения сред опонентите ни и явно тази статия е част от тежката компроматна война срещу нас", се казва в съобщението.

По-рано самият Бойко Борисов написа на страницата си във Фейсбук, че твърденията за общи действия между ГЕРБ и АБВ са неверни.

"Твърденията за коалиция между мен и Първанов са нелепи и невъзможни. Точно ГЕРБ проведохме процедура по импийчмънт на Първанов и тогава ДПС и БСП не се посвениха да гласуват в негова защита. Явно тогава покойният Мишо Бирата не беше пречка за тяхната подкрепа", написа той.

Борисов направи коментара си по повод коментара на лидера на ДПС Лютви Местан, че срещу кабинета "Орешарски" се изправя коалиция "Мишо Бирата" между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Според лидера на ГЕРБ, проекти като "Цанков Камък" и "Белене" също биха могли да бъдат заглавия на коалиции.

"С президента Първанов аз не съм имал срещи, от времето когато е бил президент. Странно обаче как в някои явно много информирани медии започват да се цитират СРС-та за подобни срещи и разговори и аз продължавам да настоявам компетентните органи да се занимаят с тази информираност на определени лица в ДПС и техните патерици", пише още Борисов.

АБВ се появи, защото се дели баницата около "Южен поток", твърди Иво Инджев

Георги Първанов е политикът, който е най-провален в България, но въпреки това се измъква с много висок рейтинг. Той е лицето на отношен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика