Адвокат Менков: Не са събрани никакви доказателства срещу Цветанов

16884
Адвокат Менков: Не са събрани никакви доказателства срещу Цветанов
Снимка: БГНЕС

Не са събрани никакви доказателства, които да подкрепят обвинението срещу Цветан Цветанов за СРС-тата. Постановлението за образуване на делото срещу Орлин Тодоров в досъдебното производство, според което Цветан Цветанов е отказал разпореждане на шест СРС-та, не е приложено по делото. Една година прокуратурата не е намерила за необходимо да го приложи и съдът няма как да прецени кога са искани разрешенията за СРС – преди или след образуване на делото. Това каза адвокатът по делото Менко Менков в предаването „На светло” на Нова телевизия.

Адвокатът заяви, че на заседанието по делото на 15 май основният свидетел срещу бившия вътрешен министър - антимафиотът Орлин Тодоров, е изнесъл пред съда потресаваща по неговите думи информация, че той е знаел, че е подслушван август и септември 2009 г.

Адвокатът на Цветанов вярва, че делото за СРС срещу клиента му може да свърши днес

Напълно възможно е делото за отказ за използване на СРС срещу бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, по което подсъдим ...

„Главният секретар Калин Георгиев е посъветвал Цветан Цветанов да не разпорежда шестте СРС-та – на два пъти по три, защото е имало съмнение, че ще изтече оперативна информация, тъй като по това време е течала разработката срещу бившия областен директор на МВР. Орлин Тодоров каза, че именно от приближени на бившия областен директор е разбрал, че го подслушват. В края на септември разбира от източник от прокуратурата, че отново има искане за неговото подслушване. Нещо повече – по самото досъдебно производство четири месеца разследващите органи не са правили абсолютно нищо. Защо едва след четири месеца искат въпросните подслушвания, които Цветанов е отказал? Те са знаели още от края на 2008 г. къде се намират катерушките. Орлин Тодоров разкри, че знае защо са му искали подслушване на местно ниво – защото е загубил конкурса за началник на РПУ – Горна Оряховица, с оглед да се получи някаква информация, която да го компрометира. Всички тези подслушвания след образуване на досъдебното производство са станали по искане на прокуратурата. Но защо ги подслушват, при положени, че деянията, които Цветанов е извършил, са станали преди три години?”, попита защитникът по делото и изрази надежда, че и трите дела срещу Цветанов ще завършат с оправдателни присъди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика