Александър Сиди: Изкривената толерантност на Макрон и Меркел роди рушителите на Стария континент

5020
Александър Сиди: Изкривената толерантност на Макрон и Меркел роди рушителите на Стария континент
Снимка: БГНЕС

"Каква ирония! В навечерието на емблематичното събитие – нахлуването и превземането на Бастилията, нелегални мигранти нахлуха във френския Пантеон. 230-години след републиканския преврат на парижани, африкански негри се изгавриха с Европа, в сърцето на Европа!" Това написа в личния си профил депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Сиди се изказа по въпроса предвид акцията на т.нар. "черни жилетки" - протестиращи западноафриканци, които влязоха в Пантеона с искане да за среща с френския премиер Едуард Филип и ангажимент техният статут на пребиваващи във Франция да стане законен - да получат правото да останат във Франция и да работят легално. Протестиращите са категорични в желанието си "всички" да получат документи и жилища, предаде France 24. Групата поиска разговор с Филип и отказа да говори повече с вътрешния министър, като избра емблематично място в Пантеона, изобразяващо основен принцип на Френската република - живей свободно или умри. Именно това заяви и един от организаторите на протеста - избран е Пантеона, защото там почиват много герои, борили се срещу робството, а "черните жилетки" се борят срещу модерното робство. Припомняме, че в Пантеона са погребани Волтер, изрекъл историческите думи, че може да не е съгласен с мнението на опонента си, но ще се бори до смърт за правото му да го изрече, както и авторът на "Клетниците" Виктор Юго.

Нахлулите протестиращи са били между 200 и 300, според информация на полицията, а 37 са арестувани. Свидетели обаче казват за 700 протестиращи. Самият Филип коментира в Twitter, че Франция е страна, където властва върховенството на правото и това значи респект към публичните монументи, предаде BBC. Френският националистически лидер Марин льо Пен обяви случилото се за "недопустимо", като оприличи протестиращите на "незаконни чужденци" и обяви, че тяхното единствено бъдеще е "да бъдат изритани от Франция, защото такъв е законът", информира Reuters. А Александър Сиди написа следното във Facebook:

"Изкривената толерантност на Макрон и Меркел роди рушителите на Стария континент. Това е тъжната равносметка. „Черните жилетки“, а именно мигранти от Западна Африка, които вчера щурмуваха френския Пантеон, са функция от десетилетията провокативна, деструктивна розово-либерална политика, провеждана от безродните лидери на ЕС.

Наглостта на маргиналните тълпи да нахлуват и рушат исторически ценности, за да накарат насилствено властите да им дадат документи за пребиваване и да им намерят жилища обаче съвсем не е спонтанен акт. Това, оказва се е дирижирано мероприятие от поредната неправителствена организация - "Вдигни се, Ла Шапел". Същата организира мигрански бунт и на летище „Шарл де Гол“ преди два месеца с твърдението, че авиокомпаниите и летищните власти съдействат за екстрадирането на нелегалните мигранти от Франция.

ВМРО: Ако ратифицираме Истанбулската конвенция, ще трябва да се променя конституцията

Над 20 закона, включително и българската конституция, ще трябва да бъдат променени, ако ратифицираме Истанбулската конвенция. Това заяв...

Тъжното е, че Париж си заслужава случващото се. Не – Макрон си го заслужава! И, както много често се случва – когато не разчиташ историческите грешки, историята ти дава своите уроци по труден и доста неприятен начин.

Ако продължаваме да си затваряме очите и продължаваме да толерираме неадекватните действия на настоящия модел на ЕС, то съвсем скоро „черните жилетки“ и техните меценати, ще сринат всички християнски и културни ценности, върху които се гради европейската цивилизация. И след много по – малко от 230 години, най – вероятно тук, няма да е останал и един европеец, няма да е останал и един паметник на цивилизационните достижения на Европа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика