Александър Сиди: Не е нужно да се събираме в парламента, само за да задоволим нечие политическо его

2179
Александър Сиди: Не е нужно да се събираме в парламента, само за да задоволим нечие политическо его
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

"Не трябваше да се провежда това заседание. Хората искат решения, а не лидерът на БСП да излиза на трибуната, за да казва колко е зле управлението в България. Този начин на говорене е абсурден". Това заяви в предаването "Плюс Минус" пред Нова телевизия депутатът от ВМРО Александър Сиди.

"Не е подходящо навръх Великден да правим политически дебат. Според мен идеята днес не беше да чуем какво ще каже Борисов, а да се изяви Корнелия Нинова. БСП направиха безумни предложения само за да бъдат само част от играта“, допълни депутатът от ВМРО.

Александър Сиди: Днес аз съм журналист!

Депутатът от ВМРО Александър Сиди определи мерките срещу коронавируса в Народното събрание като "странни". Недоволството на Сиди е пров...

Според Александър Сиди Бойко Борисов е изключително активен по медиите и надълго и нашироко обяснява мерките на живо. „Не смятам, че е нужно да се събираме само за да задоволим нечие политическо его“ категоричен бе той.

Според депутата от ВМРО не е важно кой предлага мерките за подпомагане на бизнеса и гражданите в това извънредно положение. „Надпреварата кой да извлече най-голям политически дивидент е абсурдна. Ако част от мерките, които предлагаме, минат, това е чудесно. Не спорим за авторските права, няма значение кой е излязъл и го е предложил. Важното е да успеем да излезем от тази криза държавнически и хората да оцелеят, а не да съсипем държавата“, категоричен бе той и допълни, че партията му има добър диалог със своите партньори и в малката, и в голямата коалиция.

Относно идеята за отварянето на парковете и планините за граждани, той заяви, че щабът трябва да прецени експертно дали такава мярка няма да доведе до по-висока заболеваемост. Предложението на ВМРО е да се отворят определени коридори, за да могат да спортуват и да се движат по тях хората. „При добра обществена отговорност, може парковете да бъдат отворени. За съжаление видяхме в сряда и четвъртък как беше важно за софиянци, натоварили своите качета с кисело зеле да ги закарат на село и да се снимат за Фейсбук“, заяви той. „Когато лекарите го кажат не правете нещо, за ваша безопасност е, е хубаво хората да се съобразяват. Ние сме за това да се отворят планините и парковете, но това зависи от съвестта на гражданите – да ходят на излет и да се пазят, а не да се събират младежи на тумби да пият бира“, допълни той. Александър Сиди подчерта, че от партията му са предложили и намаляване на ДДС, но тази мярка е била категорично отхвърлена от финансовия министър Владислав Горанов.

Според него сигналите на щаба са леко преекспонирани. „Относно снощното изявление – защо и кому беше нужно да се прави по нощите? Затова казвам: всички трябва да се държим по-отговорно – политици, щаб, граждани“, допълни Сиди.

Каракачанов иска 30 млн. лв. за купуване на български стоки за Държавния резерв

Три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор предлага вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, съобщиха от...

На въпрос как държавата да се справи с безумията по пътищата, депутатът беше категоричен, че трябва да се променят законите, за да имат превантивна сила. „Нека да накараме хората като този убиец на пътя да влязат там, където да разберат какво реално са направили. Има много такива случаи – условно и на пробация. Нека тези хора изтърпят тези мерки като влязат да работят като санитари в морги и интензивни отделения, за да видят какво са причинили със своите действия“, допълни Александър Сиди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика