Андреев: Кандидат на ГЕРБ сам не може да спечели

1201
Андреев: Кандидат на ГЕРБ сам не може да спечели
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на ГЕРБ трябва да носи ясния евроатлантически профил на Росен Плевнелиев, за да обедини хората от т.нар. „широко дясно“. В противен случай той не може да спечели сам. Това коментира депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев пред агенция „Фокус“ в Пловдив.

„Това е големият въпрос - ще има ли потенциал дясното да покаже, да излъчи кандидат с профила на евроатлантика Плевнелиев. Ако дясното не направи това, то тогава има опасност да загуби”, коментира Методи Андреев.

Кунева: ДБГ няма да издига партиен човек за президент

Партийни хора ДБГ няма да издига на тези избори за президент. Търсим смел десен кандидат. Той ще бъде издигнат от РБ като политически с...

Той прогнозира, че предстоящите президентски избори ще бъдат първите, които ще минат под знака на геополитическите сблъсъци, случващи се около нас. Методи Андреев очаква също изборът на десните хора да не се мотивира от това коя партия от дясно е издигнала даден кандидат, ако той няма „евроатлантически профил и не докаже още по време на самата кампания, че ще търси баланс само и единствено в подкрепа на евроатлантизма, отказвайки да прави компромис с тази политическа ориентация на България“. 

Методи Андреев коментира, че възможността да спечели кандидат от която и да е друга дясна партия извън ГЕРБ е малко вероятна. Но гаранцията за успех на партията била да издигне „човек с безспорен евроатлантически профил, който може да убеди широкото дясно да подкрепи кандидата на ГЕРБ“.

„Две са основните неща – кандидатът на ГЕРБ без подкрепа на широкото дясно не може да стане президент, както кандидат, излъчен извън ГЕРБ и неподкрепен от партията, също не може да стане президент“.

Според Андреев сега въпросът е дали ГЕРБ ще осъзнае тази своя историческа отговорност.

Депутати към Рашидов: Защо има паметници и музеи, които величаят комунисти

Депутатите от Гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов, както и Методи Андреев от ГЕРБ внасят днес въпр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика