Антон Тодоров: Защо в това служебно правителство е пълно с комуняги?

41231
Антон Тодоров: Защо в това служебно правителство е пълно с комуняги?
Снимка: БГНЕС

Изключително съм омерзен от думите на Георги Близнашки на вчерашната пресконференция при приемането на властта, че комунизмът е един красив идеал. Това изявление съперничи на думите на Филип Боков, че престъпленията се посрещат с вина и мезета. Него правосъдието не го наказа, но Господ не пропусна, подчерта политологът Антон Тодоров в сутрешния блок на Нова телевизия.

Аз с проф. Близнашки имам добри отношения, но не може да се говори така за една идеология, която е довела до убийството на толкова много хора, съгласи се бившият шеф на Комисията по досиетата Методий Андреев. Възприемам проф. Близнашки като ляв демократ и интелектуалец, но нека да не се допускат превратни фрази, призова Андреев. Комунизмът е човеконенавистна идеология, както е фашизмът, както е националсоциализмът, добави той.

Служебното правителство ще защити кандидатурата на Кристалина Георгиева на 30 август

На 30 август предстои Европейски съвет, на който България ще защити кандидатурата на Кристалина Георгиева за европейски комисар. Това п...

В това правителство познавам вътрешния министър Йордан Бакалов и министъра на отбраната Велизар Шаламанов. Това правителство няма да оправи политиката на България, но може да даде така желаните отговори от обществото. Нека служебният кабинет изкара протоколите и да видим кой в крайна сметка предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Нека видим какво става с „Южен поток”, изброи Андреев. Какво правим с обществената поръчка, дала строителството на българска територия на „Газпроект Юг”, където са фирмите на Пеевски, добави той. Да се види и кой разпореди разработките срещу протестиращите, да разберем изпълняваше ли МВР политически поръчки, заяви Андреев.

Нека припомним, че Велизар Шаламанов е бивш член на БКП. Доц. Румяна Коларова, която пое образованието, е от фамилията на Кунка Апостолова, най-младата комунистическа терористка, изброи Тодоров. Защо само комуняги в това правителство, попита политологът. Тези хора обаче не са виновни – този, който ги назначи, е президентът Росен Плевнелиев. Самият Плевнелиев е бил преброител и длегат на районна конференция според протокол на БКП, показа документ Тодоров. Този президент назначи за шеф на Националната разузнавателна служба бивш агент на ДС – генерал Драгомир Димитров. А юридически съветник на президента е Наталия Киселова, която също е активен член на БКП, завърши Антон Тодоров.

Ние трябва да знаем миналото на тези хора, след като самите те казват, че не се срамуват от него. Аз вярвам, че в условията на демокрация всеки може да се промени. В България доста хора са с леви убеждения и намирам за добре да има леви хора в управлението, заяви Методий Андреев. Нека се осъзнае, че досега не е имало нито модерно ляво, нито модерно дясно, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика