"Атака" няма да подкрепи вота на недоверие

18430
"Атака" няма да подкрепи вота на недоверие
Снимка: БГНЕС

"Атака" също няма да подкрепи поискания от ДПС вот на недоверие срещу правителството по повод позиции на здравния министър Петър Москов. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от "Атака" Николай Александров, предаде БГНЕС.

По-рано днес от ДПС съобщиха, че са сформирали контактна група и ще търсят подкрепа от всички партии. Минути по-късно след заседание на парламентарната група от БСП обявиха, че няма да подкрепят подписката, тъй като осъждат изказванията на Москов, но не виждат достатъчно мотиви за вот на недоверие за политиката на здравното министерство.

От "Атака" подчертаха, че многократно са повдигали въпроса с нападенията над лекари и дори са внесли законодателни промени в 42-рото Народното събрание, с които тези нападения са криминализират. "Няма как да стане чисто политически да участваме в някакви игри на ДПС", обяви Александров. Той посъветва лидера на ДПС, ако не се доверява на статистиката, да посети някои център на Спешна помощ, за да види какво е положението.

Засега не е категорично ясно дали подписката на ДПС ще бъде подкрепена от Български демократичен център. Пред журналисти в НС Румен Йончев обяви, че на този етап не са търсени от ДПС за консултации.

На снимката: Волен Сидеров и Десислав Чуколов от "Атака"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика