Атанас Атанасов: Борисов оценява председателството като охранител

7173
Атанас Атанасов: Борисов оценява председателството като охранител
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов оценява европредседателството като типичен човек, който работи в охранителния бизнес. За охранителите е много важен общественият ред по време на събитията. Това обяви Атанас Атанасов от "Демократична България" на нарочна пресконференция на тема "Българското европредседателство - медийна пушилка и личен пиар на премиера".

"Вчера пред празната зала на Европейския парламент заяви, че българското европредседателство е успешно. Това е интересно твърдение, защото не знам какво трябва да се случи, за да му се даде оценка "неуспешно", но според Борисов то е успешно, защото по време на тези 6 месеца нито една кола не е загаснала", категоричен беше Атанасов.

"Демократична България": България може да загуби 1 млрд лв. по ОП "Транспорт"

От проведено заседание на Комитета по наблюдение на оперативна програма "Транспорт" става ясно, че поради критично забавяне на процедур...

"Очевидно е шикалкаването ни по темата за Банковия съюз. Повече от ясно е, че това е поставено само на нас задължително, но недостатъчно условие за влизането ни и в ЕРМ2 (Европейския валутен механизъм). Можем сами да си отговорим на въпроса защо сме третирани по този начин. Защото никой не ни вярва, че надзираваме добре банките си. В прав текст ни се казва, че надзора е пробит и БНБ е зависима от властта. Обаче се правим на неразбрали. За наше добро е тази зависимост да се разкъса, а това ще стане най лесно чрез сътрудничество с Банковия съюз", коментира Владислав Панев от "Зелените".

Председателят на "Да, България" Христо Иванов заяви, че от "Демократична България" подкрепят приоритета за присъединяване на Западните Балкани към ЕС, както и усилията на правителството за намиране на решение с проблемите около Македония.

Според Иванов България се намира в преломен момент на ЕС. "Има ли в България гарант за нейното европейско развитие. Отговорът е "не", защото България няма политика за излизане от състоянието на енергийна колония на Кремъл. България няма и политика за излизане от състоянието на корупцията, което е заразило и банковата система и заради което виждаме недоверието на нашите европейски партньори", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика