Атанас Атанасов очерта фронтова линия между силите на реформацията и на реставрацията

2678
Атанас Атанасов очерта фронтова линия между силите на реформацията и на реставрацията
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

"Ние направихме нашето предложение (б.а. - за общо явяване на избори), на ход са "Продължаваме промяната". В най-скоро време ще имат заседание на партийните си форуми и ще вземат решение", каза съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в интервю за БНР.

"Но по-важно е друго – на предстоящите избори, като прокараме невидима фронтова линия, от една страна ще са силите на реформацията, а от другата – силите на реставрацията. Това ще е основният сблъсък – от една страна ще са политическите сили, които още преди 2 г. протестираха срещу Борисовата държава и поискаха промяна. Основният проблем от 2020 г. насам за демонтиране на Борисовата държава не е решен", заяви той.

Българската администрация е обрасла, страшно много хора има на хранилка

Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов пред БНТ. По думите му, десните искат да има "мал...

ОЩЕ: Защо ПП и ДБ трябва да се явят заедно на изборите - десет аргумента

Попитан с какви сили биха разполагали в следващия парламент, за да решат този проблем, Атанасов отвърна: "По-важно е българските граждани да изберат какво искат – да се запази корумпираната Борисова държава, или да има радикална промяна. Промяната можеше да се случи и сега, но се оказа, че коалицията е пробита. На всички е ясно, че пробивът дойде от Слави Трифонов. Това трябва да бъде избегнато – веднъж като си се опарил, не трябва да пипаш на същото място".

Относно изтеклия запис от заседанието на ДБ, който бе използван като предлог от Слави Трифонов да напусне за пореден път коалиционните преговори, съпредседателят на "Демократична България" каза: "Този предлог не беше ли смешен? Когато търсиш, намираш".

"Бих казал, че през последната година и половина парламентарната република буксува, защото миналия юли ИТН бяха първа политическа сила. Не искаха обаче да делят властта. Сега, при участието си в тази коалиция, именно те феодализираха техните министерства, и оттам тръгна разпадът. Специално в МРРБ бяха калкулирани едни числа от бюджета и когато не ги получиха, оттам тръгна разпадът на коалицията. В настоящия момент, каквото и да ви говорят за разпада на коалицията, да знаете, че става въпрос за едни пари. Слави Трифонов е човек, който ми беше коалиционен партньор, но аз не съм го виждал", каза Атанасов.

Христо Иванов: Политиците, чиято биография е свързана с корупция, трябва да слизат от сцената

Не мисля, че сме казали нещо извън това, което говорим по принцип. Това заяви в "Панорама" по БНТ съпредседателят на "Демократична Бълг...

Попитан как са дали ресорите на ИТН, той отвърна, че разпределението дошло от мандатоносителя - ПП. "Смятам, че министерствата, които получихме ние, бяха свързани с експертния потенциал. При нас всичко си беше на мястото. Не мога да бъда конкретен за „Има такъв народ“, но е ясно, че при тях апетитът към министерствата е бил на основно място. В самата ПГ на ИТН имаше един колега, който после напусна групата – Георги Георгиев, който беше много добър за МРРБ, но не получи този пост. Получи го Гроздан Караджов", заяви Атанас Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика