Атанас Атанасов: Служебен кабинет не би бил много удачен, Радев да каже кои депутати са купени

3256
Атанас Атанасов: Служебен кабинет не би бил много удачен, Радев да каже кои депутати са купени
Снимка: БГНЕС

Дори и да се свали правителството, ще се направи опит да бъде сформирано ново. ДБ настояват да бъдат предприети и мерки в държавата за депутинизация. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на 47-то Народно събрание и съпредседател на Демократична България ген. Атанас Атанасов. 
Според него служебен кабинет не би бил много удачен. Личи му на президента, че е русофил. Възможен е изход да се състави правителство с първия мандат на "Продължаваме промяната" с депутати, които не са крепостни на Слави Трифонов, подчерта Атанасов. 
Едни нови избори би дала нова конфигурация, но дали би била полезна за България? Моят страх е, че определени сили в страната, финансирани отвън и искат промяна на евроатлантическя път да се промени, каза Атанасов. 
По думите му след Борисовата държава има парламент, който работи прозрачно. Атанасов настоя президентът Румен Радев да докаже, че се пазаруват депутати. Ако вие злоупотребявате с позицията си на държавен глава, трябва да носите отговорност за това нещо, отсече Атанасов. 
Президентът няма право да руши авторитетът на институциите, може да работи за тяхното доверие, но не и да ги руши, изтъкна съпредседателят на ДБ. Не може държавният глава да излиза и да обяснява, че се продават и купуват депутати, възмутен е Атанасов. 
Той запита колко струва един депутат? Имам различни чувства към тези депутати, които са напуснали ИТН, но никой от тях не е взел нито един лев, в това съм убеден, сигурен е Атанас Атанасов. 
Той предполага, че началото на парламента ще е доста безплодно - всички парламентарни групи ще се дърпат и ще се провали изборът на нов председател на Народното събране. Сюжетната линия на дестабилизацията на властта от страна на опозицията ще продължи, изтъкна Атанасов. 
Има перде, с което прикриват апетитите си за пари, посочи съпредседателят на ДБ за излизането на ИТН от коалицията. Линията Северна Македония е изключително важна и българските интереси трябва да бъдат очертани, настоя Атанасов. 
В началто на управлението предупредих Кирил Петков, че ако не постави под контрол службите, те ще контролират него и май се оказа второто. Министерство на външните работи бъка от представители на специалните служби, посочи Атанас Атанасов и добави, че вместо да се занимават с външна политика разиграват шпионски скандали и сериали. 
Той изтъкна, че вместо службите да работят в синхрон с Министерски съвет, те следят премиера. 
Условията на България за вдигане на ветото и започване на преговори за присъединяването на западната ни съседка в ЕС започва от Европа. 
Македония да преговаря за присъединяването си в ЕС с Европа е победа, доволен е Атанасов от френското предложение за Република Северна Македония. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика