Барабанистът на "Акага" Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив

8067
Барабанистът на "Акага" Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив
Снимка: ПП МИР

Барабанистът на легендарната група „Акага“ Димитър Митев-Дънди e водач на листата за народни представители на ПП МИР в Пловдив-град.

„Включвам се в политиката, за да дам личен пример и да допринеса с моя опит, знания и идеи за превръщането на българската култура в приоритет не само на държавата, но и на всеки българин. Само така ще успеем да изградим национално себеуважение и достойнство, както и самочувствие в новите поколения за огромния принос на България в европейската и световна култура“, заяви Димитър Митев-Дънди. Той подчерта, че една от неговите цели и предложения е създаване на Център за иновации в културната дейност, както и популяризиране на българските постижения в сферата на културата.

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев ще отговаря онлайн на въпроси на граждани

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев и водач на листата на партията в 23 многомандатен избирателен район в София и във Велико Търново...

Той е роден на 04.10.1977 г. в семейство на спортисти, но на 5-годишна възраст родителите му забелязват, че той е музикален и го записват на пиано и солфеж. Въпреки че успоредно с това тренира ски и само на 6 години взима златен медал в състезание за ски за деца в Пампорово, Дънди решава, че музиката е неговото призвание в живота и изцяло се ориентира и отдава на нея. Резултатите не закъсняват и още в 9-ти клас Дънди създава и първата си група „Institution Green“. На 17 години Дънди е поканен да свири като перкусионист на фестивала „Златния Орфей“ с групата „Full Action Band“, където за една седмица свири с едни от най-големите БГ естрадни певци и певици. На 19 години се явява на прослушване за барабанист на група „Атлас“ и става техен барабанист от 1996-2002 година. С „Атлас“ има издадени три албума, а през това време свири и концертира като гост музикант, перкусионист и барабанист в доста други групи като „Джеронимо“, „Латино партизани“, записва перкусии с „Д2“, „Сленг“. От 2002 до 2013 г. е барабанист на група „Сленг“, с която има един издаден албум. В периода 2004 – 2006 г. работи като звуков инженер в „Key Studio“, където записва, смесва и продуцира втория албум на „Сленг“, както и композира и продуцира музика за различни певци, там е създадена и песента „Утре“ заедно с Калин Петров и Крум Георгиев за кампанията на „Avon“ за рака на гърдата, в която пеят 14 от най-известните БГ певци – Графа, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Мери от „Мери Бойс Бенд“, Димо от „ПИФ“, Свилен от „Остава“, Мария Илиева, Десислава, Алекс Раева. През 2008 г. взема участие като барабанист в групата на спечелилия „Music Idol“ Тома Здравков да свирят като предгрупа на групите „Def Leppard“ и „Whitesnake“. През 2009 г. група „Акага“ свири с Владимир Ампов-Графа и правят национално турне, което завършва с концерт в зала „Универсиада“. През 2011 г. взема участие като барабанист в групата на Влади Ампов-Графа на концерт на празниците на изкуствата „Аполония“. През 2012 г. се включва в проекта на Чавдар Петков и Петър Главанов „Guitar Pirates“, като записва барабаните към трака. От 2012 г. до ден днешен записва всички барабани и перкусии във всички албуми и песни на Чавдар Петков –„4040“, а през 2015 г. излиза на бял свят албумът „The World Has Changed“. От 2016 г. до 2017 г. работи като озвучител с Михаела Филева, като през март 2017 г. свири с нея като барабанист на „Wild Rose Festival“ в Лондон.

„Българската културна общност и творците са жизнено важен партньор на държавата в стремежа и за духовно извисяване на нацията и изграждане на отношения на пълноценен и ефективен диалог с гражданското общество. Именно затова е изключително важно държавата да бъде гарант за развитието на образованието, здравеопазването, икономиката и културата. А подкрепата за културата гарантира устойчиво социално и икономическо развитие на България, защото тя именно е техният основен двигател“, заяви още водачът на листата на ПП МИР в Пловдив Димитър Митев-Дънди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика