Биотехнолог временно ще отговаря за ПРСР

22806
Биотехнолог временно ще отговаря за  ПРСР
Снимка: ДФ Земеделие

Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” – РА (ДФЗ) Атанас Добрев назначи Атидже Алиева-Вели временно да отговаря за прилагането на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Тя ще заеме поста до назначаването на нов заместник-изпълнителен директор.

Алиева-Вели продължава да отговаря и за ресорите „Селскостопански пазарни механизми”, „Технически инспекторат” и „Рибарство и аквакултури”, информира пресцентърът на ДФ "Земеделие".

МЗХ: България няма да изгуби 1 милиард лева по ПРСР

Страната ни няма да изгуби 1 млрд. лева вследствие на забавеното договаряне на проектите от мерки 311 и 312 от Програмата за развитие...

Атидже Алиева-Вели е родена в град Девин на 18 септември 1981 г. През 2003 г. завършва бакалавърска степен по „Биотехнологии”, а през 2005 г. се дипломира като магистър в специалност „Индустриални биотехнологии” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. В началото на 2014 г. защитава втора магистърска степен по „Публична администрация” със специализация „Държавна администрация” в Университета за национално и световно стопанство.

Кариерата й стартира в „Данон Сердика”. В началото на 2007 г. е назначена в ДФЗ като експерт в сектор „Мляко”, като до 2011 г. последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт и началник на сектора. Там се занимава с прилагането, администрирането и отчитането на европейските схеми „Млечни квоти” и „Училищно мляко”.

От юни 2011 г. оглавява отдел „Методология и контрол” в дирекция „Договориране по прилагане на мерките за развитие на селските райони” и участва активно в разработаването и актуализирането на правилата за работа в дирекцията. Г-жа Алиева-Вели има опит в отчитането на напредъка по прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), както и в анализа на пропуските и проблемите по прилагането й в координацията с ЕК.

Участвала е в много обучения и обмяна на опит с други страни-членки на ЕС като Франция, Австрия, Литва. Говори английски и турски език. Владее руски и френски език.

Животновъди възразиха срещу забавянето на новата ПРСР

Представители на животновъдния бранш протестираха днес на площад "Независимост" в София по време на Консултативния съвет при президен...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика