Бивш шеф на КТБ намекна, че Пеевски ще изкупи активите на банката

7700
Бивш шеф на КТБ намекна, че Пеевски ще изкупи активите на банката
Снимка: БГНЕС

Подготвено е писмо, съдържащо справка за всички сигнали, които са  били пращани до интистуции, защото комисията "КТБ" в НС трябва да види как са действали или бездействали ведомствата. Това каза Илиан Зафиров, бивш член на директорския борд на КТБ, в ефира на БТВ, че

Нямаше никой който да действа в наша защита. Президентът, председателят на НС – никой не ни обърна внимание, категоричен бе Зафиров.

Цветан Василев обвини БНБ и прокуратурата за умишления фалит на КТБ

Мажоритарният акционер в Корпоративна търговска банка Цветан Василев обвини БНБ и прокуратурата за умишления фалит на банката. В изявле...

Той сподели, че поддъжа връзка с Цветан Василев и "продължаваме да действаме синхронизирано, за да успеем да докажем тезата се".

Според него "има нещо" във връзка с информацията за някакви африкански банки, тъй като няма реакция и добави: "Аз предпочитам тези неща да не ги знам, ако зная това което Василев знае, може да ме намерят в някой храсталак."

Цветан Василев му е казвал за подготвяното за КТБ, че е предупредил всички политически сили. Зафиров е на мнение и че тепърва ще се случва да се ограбват активите на КТБ. Той посочи като интересен факт това, че три висящи дела във ВКС "бяха подписани на коленце, за да може делото да влезе".

"Убеден съм че целта е да бъдат реприватизирани активи на банката. Това може да стане по два начина: 1. Нацонализация на банката – изкупена от банката за развитие и след това продадена на когото трябва", каза още Илиян Зафиров.

Славияна Велева е привлечена като обвиняем за КТБ

Софийска градска прокуратура привлече по обвинение за престъпление по служба и Славияна Данаилова-Велева - Ръководител на екип в Дирекц...

На въпрос кой е "когото трябва", Зафиров отговори, че "най-големият кредитополучател е фирма на Пеевски" и добави, че "министър Горанов също доста активно действа във взаимодействие на ДПС." Другият вариант е активите на банката да бъдат продадени на парче.

Дупката от 4 млрд. лева не съществува. Тя се появи, защото с толкова трябваше да се обезцени банката. Срещу заемите, които КТБ е дала, стояха обезпечения – например 20 предприятия, 10 хотела, 7 административни сгради, 200 декара земя. Имаше едни сметки в „Икономедиа”, които трябваше да се докажат, че са истински, смята Зафиров.

На въпрос дали си е изтеглил парите от КТБ, Зафиров заяви, че имал едни 6 хил. лева и ги изтеглил. А брат му транзитно си прехвърлил парите, защото се местел от Лаос в Полша и средствата му и без това трябвало да се прехвърлят. Зафиров каза и, че имало бивш служител на БНБ в КТБ и той е докладвал всичко в Централната банка по отношение на паричните потоци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика