Бобоков прогнозира: Борисов ще се отърве от Гешев и после ще влезе в “Магнитски”

9739
Бобоков прогнозира: Борисов ще се отърве от Гешев и после ще влезе в “Магнитски”
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще пожертва главния прокурор Иван Гешев, но самият той ще бъде в следващия списък със санкционирани по глобалния антикорупционен закон “Магнитски”. Това прогнозира в интервю за Нова бизнесменът Пламен Бобоков.

“Когато говорим за Борисов, Пеевски и прокурора Гешев, ние говорим за един организъм. Главата е Пеевски, тялото Борисов, а пък имунитетът е Гешев. Сто процента ще пожертват Гешев”, категоричен е Бобоков.

Според него сигурен знак за това е, че Борисов има намерение да стане депутат, както самият той заяви това в интервю за bTV.

“Той ще се отърве от Гешев, той ще го пожертва. Това е един огромен тумор, който разяжда. Тук обаче е въпосът кой кого ще изпревари”, каза още бизнесменът.

По думите му за следващи санкции по закона “Магнитски” може да се очаква, че те ще са насочени срещу Иван Гешев и Бойко Борисов.

“Има по-заслужили деятели. Защо не Гешев”, каза Бобоков и припомни, че под американски санкции са били поставени премиерът и главният прокурор на Либерия.

“Аз очаквах доста повече, но все пак наличието на такива фигури като Горанов, означава, че не е далече времето, когато и Борисов ще бъде в тези списъци”, каза още бизнесменът. По думите му самият Борисов има участие в съставянето на списъците. “Защото той е човек, който, за да спаси себе си, е готов да направи всичко. Точно, защото го познавам, казвам това. За него нямат значение дори децата и внуците му, има само значение неговото оцеляване”, категоричен е Бобоков.

Пламен Бобоков ще съди България след прекратеното 3-годишно разследване

Бизнесменът Пламен Бобоков ще съди България. Това стана ясно от изявление на адвоката му пред БНР ден след като се разбра, че прокурату...

По думите му “цялото това забавяне на България” е свързано с “оцеляването на Борисов”. “Той стои в основата на всичко. Опитвам се да обясня на хората, че това е така и всеки да си направи анализ и равносметка”, каза още Бобоков.

Той каза, че поддържа връзка с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков. Пред него той е разказал същите неща, които твърди и пред медиите – за давани крупни суми подкупи, които са отивали към Борисов. “Горанов е само един преносител”, каза Бобоков и каза, че при управлението на ГЕРБ всичко е ставало само с одобрението на Борисов.

Бобоков каза, че няма проблем Божков да бъде разпитан дистанционно, нещо, което прокуратурата отказва да направи това с обяснението, че процесуаният закон не позволява такава възможност. “Аз самият съм участвал чрез интернет в съдебно заседание”, каза още бизнесменът.

Той е категоричен, че по делата, които се водят срещу него и срещу брат му, двамата ще бъдат оправдани. И завъшри интервюто с: “И все пак Борисов трябва да влезе в затвора”.

ОЩЕ: "Пазителят на Паметника на съветската армия" Борисов поиска премахването му (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Докъде стигна България с инфраструктурата за F-16 Block 70: Говори началникът на отбраната

Денков: В крайна сметка Нотариуса е бил „информатор“ на МВР

АКФ: В АПИ е назначен бивш директор на общинско дружество със съмнения за злоупотреби

Комисията "Нотариуса" в парламента приключи без финален доклад

Сергей Станишев се завръща в родната политика

Ветото на президента срещу Закона за инвестиците мина на комисия

Законът за хазарта мина през комисия: Ограничиха рекламата на хазарта и забраниха на бедните да залагат

Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитет, за да бъда разследвана по казуса "Корал"

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com