Бойко Ноев: Не трябва да чакаме Европа, а да си опазим къщата

3457
Бойко Ноев: Не трябва да чакаме Европа, а да си опазим къщата
Снимка: БГНЕС

"ДПС от своя гледна точка са прави да коментират случая с убития бежанец, но друг е въпросът дали те се вслушват в гласа на обществото. ДПС е против изпълнението на изграждането на преградни съоръжения по границите. Първата бежанска криза беше предизвикана от ДПС". Това заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев в предаването "Лице в лице".

Той сподели, че хората очакват Борисов да каже нещо по въпроса и заради това неговото отсъствие го тълкуват, че се е уплашил. "Убеден съм, че всички здравомислещи хора, че това е инцидент".

Бойко Ноев: Нито ЕС, нито НАТО ще ни помогнат при случващото се в Сирия

Първото голямо съкращение на бюджета на армията беше по времето на първия кабинет на Бойко Борисов. Затова е крайно време правителствот...

"Не съм съгласен, че това е първо застрелване. Това е инцидент от моя гледна точка. Полицаят не е стрелял право по него, а куршумът е с рикошет. Не приемам определението, че ние сме първата страна, в която има застрелян бежанец. За мен това е поредният пострадал", заяви още Ноев.

Не мога да приема позицията на Атанас Атанасов. Той зае позиция, която рязко се отличава на истината. Това ще повлияе на неговия имидж. България трябва да пази полицаите си. Границата не е проблем само на МВР, а на всички в държавата. Борисов трябва да подскаже на Горанов, че охраната на границата не е счетоводство, а приоритетен национален интерес, сподели още бившият министър.

По думите му правителството на Орешарски вместо да вземе мерки да се грижи за полицаите, те гласували да изпращат дърва за отопление. Ноев заяви, че ние трябва да се грижим за полицаите.

"Оградата безспорно ще помогне изключително много на граничарите и трябва да се построи. И е важно да се ускори процесът. Европа нищо няма да реши, трябва сами да си помогнем. Не трябва да чакаме Европа, а да си опазим къщата. Правилно е, че търсим помощта на Турция, но не съм съгласен, че ако я няма Турция ще бъдем залети с бежанци", категоричен беше Ноев.

Бойко Ноев: Бежанците да се бият, а не да идват в Европа

България не може да предложи условия за бежанците. Ние сме уникални с това, че сме най-бедната държава в ЕС. Освен това 10% от населени...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика