Бойко Рашков очаквано стана председател на бюрото за контрол на СРС

54078
Бойко Рашков очаквано стана председател на бюрото за контрол на СРС
Снимка: БГНЕС

Неизненадващо Бойко Рашков бе избран за председател на новото Национално бюро за контрол над специалните разузнавателни средства (СРС). Решението бе взето в парламента днес, предаде „Фокус”.

Рашков беше избран със 112 гласа „за”. Членове на бюрото са Георги Гатев, Илия Ганев, Огнян Атанасов и Огнян Стоичков. За заместник-председател беше избран Георги Гатев.

Най-вероятно петима души ще осъществяват контрола над СРС

Имената на членовете на Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства (СРС) ще бъдат ясни през следващия месец. ...

Илия Ганев е предложение на Коалиция за България, в пленарна зала за него гласуваха 151 народни представители. Георги Гатев е предложение на ДПС, в пленарна зала за него гласуваха 138 народни представители. Бойко Рашков е предложение на Коалиция за България, в пленарна зала за него гласуваха 142 народни представители. „Атака” предложи Огнян Стоичков, за когото гласуваха 135 депутати. Предложението на ГЕРБ пък е Огнян Атанасов, за него гласуваха 150 народни представители.

След избора членовете на новото бюро положиха клетва.

Бойко Рашков заемаше същия пост през лятото на 2009 година в края на мандата на правителството на Сергей Станишев, когато за пръв път бе създаден такъв орган. След това обаче ГЕРБ премахна бюрото преди реално то да заработи, а функциите му се поеха от парламентарна подкомисия.

Рашков е преминал през почти всички нива на държавното управление - бивш член на Висшия съдебен съвет (ВСС), бивш зам. правосъден министър на БСП, почти избран за главен прокурор, но спрян от президента Петър Стоянов през 1999 г. и заместен от Никола Филчев.

Бойко Рашков поема бюрото за контрол на СРС?

Бившият депутат от БСП Бойко Рашков, който през 1999 година за малко не стана главен прокурор, е фаворит за поста председател на Национ...

В края на септември 2012 година той бе номиниран от настоящия председател на НС Михаил Миков и за повторен мандат във ВСС от парламентарната квота. Въпреки че кандидатурата му се смяташе за сигурна, Рашков изненадващо не успя да събере необходимата му подкрепа и остана извън съвета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика