Борисов: БСП обслужва противниковия интерес за "Белене"

21167
Борисов: БСП обслужва противниковия интерес за "Белене"
Снимка: БГНЕС

Управляващите обслужват противниковия интерес на руската компания в Париж за АЕЦ "Белене", написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

"Не знам как нормален човек, освен ако не е болен от делюзия, би могъл да напише такава глупост като Станишев. Дори и най-незаинтересованите си спомнят така наречения „Голям шлем”, подписан от Tройната коалиция - АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Бургас - Александруполис". Това е в далечната 2006 година. От 2006 до идването на власт на ГЕРБ през 2009 г. по т. нар. „договори” няма подписан нито един договор за реализацията им. От 2006 до 2009 Станишев усуква, лъже и мами всички, че ще подпише договор за „Белене”. Вече 6 месеца, откакто Орешарски уж заема длъжността премиер, а БСП още не е подписала договор за „Белене”, както лъжеше преди изборите, че ще направи. Похарчихме 20 милиона за референдум, предизвикан от тях и сега Станишев продължава да заблуждава хората за арбитража в Париж, който е изцяло негово дело заради неподписаните договори. Това щях да го подмина като празно бръщолевене, ако всъщност от изказването на Драгомир Стойнев, че за VII блок на "Козлодуй" ще бъде дадена държавна гаранция, не става ясно, че те обслужват противниковия интерес на руската компания в Париж. Основният ни аргумент да не строим Белене е, че държавата не може да си позволи да дава държавни гаранции, които се отразяват на дефицита и застрашават катастрофално финансовата стабилност. Ето тук е предателството на БСП към България, а в същото време продължават да заблуждават и руската страна", пише Борисов.

Станишев: Не сме се отказали от АЕЦ "Белене"

"Ние не сме се отказали от проекта АЕЦ "Белене". Правителството търси изход от кашата, която забърка правителството на Борисов", e ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика