X
 
 

Борисов: Докато не ми се извини Дачич, не искам да чувам нито Вучич, нито Бърнабич (ВИДЕО)

10118 18
photo of Борисов: Докато не ми се извини Дачич, не искам да чувам нито Вучич, нито Бърнабич (ВИДЕО)
Снимка: Правителствена пресслужба
"Докато не ми каже "извинявай, Бойко", нито Вучич, нито Ана (бел. ред. - сръбският премиер Ана Бърнабич) ме интересува какво ще кажат". Това заяви премиерът Бойко Борисов по адрес на външния министър на Сърбия Ивица Дачич за скандала на тема "Косово", който се разигра последните дни между България и Сърбия.

Припомняме, че преди три дни Дачич каза следното: "Бойко, да ти кажа едно нещо - позицията на ЕС е, че Косово не е независима държава. Ти, Бойко, трябва да зачиташ позицията на ЕС, а не да даваш уроци на Борел. Какво е това безобразие, на какво прилича. Писна ми от всичко това. А да не говоря и за това, че само преди няколко месеца получи наш орден". Сръбският външен министър го заяви, защото Борисов коментира новия върховен представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел и че спрямо Косово той не трябва да защитава испанската позиция на непризнаване на бившата сръбска провинция, а да съблюдава общата позиция на ЕС, която включва статут на Косово. Позицията на ЕС обаче де факто е неутрална - вижте защо в този материал!

"За какво присъединяване към ЕС може да става реч при такова поведение? Сега ги предупредих пак - ако някой утре си позволява да ми вика посланици, вече ще се скараме. Европейският съюз значи не само еврофондове, не само милиарди евро, а значи и отговорност, предвидимост - значи, че няма значение кой е политикът днес. Сега, чул-недочул, неговият премиер си позволява да ми вика посланика. Той сега ще види какво е неприемливо поведение", ядосано каза още Борисов. Той обясни, че дал пример за Косово като контрапункт - каква е разликата между националната позиция и между тази на ЕС като сбор от десетки държави. Борисов попита и с какво е обидил Дачич и Сърбия.

"От вчера имаше четири срещи с Екатерина Захариева и се е извинявал, но не иска да го каже пред медиите", подчерта българският премиер и попита защо Ана Бърнабич, която била до него, когато говорел какво трябва да прави Жозеп Борел като европейски външен министър, не реагирала, а Дачич скача. Самата Бърнабич, която всъщност застана до Борисов, с едно изречение коментира, че нещата ще се изгладят.

Как реагира официално България на думите на Ивица Дачич - припомнете си в този материал!

Що се отнася до въпроса със Северна Македония, премиерът призова Скопие да не се подвежда по тамошните медии, бълващи антибългарска реторика. Борисов подчерта, че северномакедонският президент Стево Пендаровски дал пример за достойно държание – че Гоце Делчев е българин, борил се за свободата на Македония.

Борисов обаче не беше голям оптимист за Западните Балкани и се оплака, че на формати като Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) липсват не само страни, които още не са членове на ЕС, но и такива, които са членове на ЕС – в случая на срещата в Сараево става въпрос за Румъния, за Гърция и за Хърватия, които били представени от държавни секретари. За сметка на това премиерът обяви, че на Турция сме им много любими, защото по 1000 ТИР-а минавали на Капъкуле и "Капитан Петко Войвода". Борисов обаче си призна, че като се повдигала някоя по-спорна тема - например за вероизповеданията, казвал: "Сакън, сега всичко е наред, нека си строим". Припомнете си в този материал дали Турция се извини на България при подобен скандал като този със Сърбия наскоро.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Много е смел, мутрата! Европеец!! Предстои да се скара на Путин!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Когато има взаимно уважение и добра воля, всеки проблем може да бъде решен. Сърбите трябва да са горди, че имат за премиер една истински интелигентна и разумна жена.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Сега сърбите да развържат ръцете на Йоца Амстердама и той ФИЗИЧЕСКИ да OCBOБOДИ българите и Б-ия от тоя БКП-номнклатурен мутро-милиционерски КАРУЦАР-ГАВАЗИН и ДЕБЕЛ КРАДЛИВ ПОСЕРКО БОКо без образование, без култура, без морал, без чест, но с кухи наполеоновски мании и комплекси за малоценност!
 • ИМПЕРИАЛИСТ 3.1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 месец Профил на трол?
  Бойко Борисов Ви “изработи” всички кукловоди и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“. ... Пък Бойко е хитър шоп, не виж още ›› пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  От ЕС само българия всъщност бийко държава отишъл да казва на сръбете каксода правят....тива да ти не са домусчиеф ганчев божков мкхайлов ог бфс бе...щд тк тегляг една майна мутренска май...балканите да не би дасатвой!!
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 5 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП е овладяла всички институции в държавата, както и всички медии. С малки изключения. Така омертата се спазва, но тя наказва всички. Унизена България се отдалечава все повече от Европейските ценности. Смешникът Бойко Борисов, без срам и притеснение ни унижава навсякъде по света. Наскоро дори и в ООН. Европейската сцена вече му е тясна. Смешникът Бойко Борисов не спира да говори виж още ›› простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 5 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  На 31.10.2013 г Йордан Цонев заявява в НС: „Бойко Борисов е мутра. Той е основател на СИК. Казвам го от трибуната на парламента и въобще не се притеснявам. Като говорите, че трябва да изчистим мутрите от България, трябва да почнем от вашия председател.) „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 7 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Вината винаги е персонална, но не бива да се разминава без санкция. А у нас, циганите са богопомазани. Тях обикновено не ги съдят поради "социално милосърдие". Те обикновено са гласуващите под натиск и финансиране за ГЕРБ и ОП, те са тези удобни лица (неграмотни - това е извинението), на който българската мафия прехвърля фалирали фирми или фирми със задължения, защото знаят, че на цигани виж още ›› те, а и на тарикатите, които ги използват, ще им се размине. Нима неграмотност е извинение? Образованието е задължително. Затова присъдата трябва да включва и това нарушение на законите на страната. А циганската малолетна раждаемост, защо не се нарича с истинското име - педофилия и да бъдат съдени тези, които нарушават отново закона!!! Циганите са платените гласоподаватели на мафията ГЕРБ и ОП!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Смешникът Борисов е с поведение на тотално объркан човек, на човек в паника, който се чуди на кого да прехвърли вината, както впрочем обикновено го прави!!! Смешникът Борисов за тези 10 /десет/ години винаги е стоварвал вината върху друг, от болната на здравата глава!!! Десет години под носа му са работили паралелни структури, ако това твърдение, което той казва, е вярно!!! Това е просто поразява виж още ›› ща новина!!! Такова беше и цялото му управление!!! В някакъв паралелен свят живее този човек??? „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Няма подозрения – Мафията ГЕРБ и ОП плаща такса ”Спокойствие” на ДПС!!! Става дума за изнудване!!! Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации!!! Всички организации плащат своите данъци!!! Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  " Бойко брани Сараево" ! това е филма.
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Смешникът Бойко Борисов не спира да говори простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и виж още ›› населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП започнаха да използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници!!! Опитват се да смажат тези, които показват как ГЕРБ и ОП - тази организирана престъпна група, разграбва България!!!. Това няма да спре умният български гласоподавател!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка виж още ›› “ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Групировката ГЕРБ и ОП действат като старите групировки - изнудват, крадът, присвояват нагло и още по-нагло слага лепенки ГЕРБ и ОП!!! Ако си от ГЕРБ и ОП ставаш за всичко, но проблемът е, че само съдии, прокурори, полицаите, тъпанари, мафиоти и мутри са в този отбор на мафията!!!! Проверки и обиски МОГАТ да се правят навсякъде, но трябва съдебно решение !!! Не може КПКОНПИ и полицаите да безчинс виж още ›› тват навсякъде !!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  Депутатите от ГЕРБ, ОП и ДПС работят за дефектни закони - закони срещу законността в държавата, срещу Конституцията в държавата и следователно колкото по-дълго работят, толкова по-голяма вреда ще нанесат, но пък с това ще покажат краха на парламентаризма във вида, в който в България се е установил“!!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 месец Профил на трол?
  При управлението на ГЕРБ и ОП, нещата в страната са неспасяеми!!! Подслушване, репресии, псувания, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешникът Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешникът Борисов и Цветанов бавно и неотвратимо вървят към пандиза!!! В най-новата история на България само един факт е по-срамен от управлението на Смешникът Борисов и това виж още ›› е фактът, че Смешникът Борисов и Цветанов са още на свобода!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!
  : 2 !