Борисов иска коалиция с ДПС, ПП и ДБ - иначе нямало да има кабинет и след местния вот

6420
Борисов иска коалиция с ДПС, ПП и ДБ - иначе нямало да има кабинет и след местния вот
Снимка: Михаил Митев Actualno.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че и след местните избори през есента на тази година няма да има правителство. "Да се надяваме тогава, че Радев ще управлява разумно", заяви той на пресконференция в петък в централата на ГЕРБ.

"Ако проявим воля, съзнание и отговорност, трябва да направим правителство след втори април. Ако искаме да имаме евроатлантическа политика", заяви още бившият премиер и поиска коалиция между ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС. "Ние сме готови да направим с тях коалиция", каза той и добави още възможността "Български възход" да влезе в управление, защото и те били евроатлантици.

Борисов: ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България

ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Това е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес ...

По-късно Борисов уточни, че редовен кабинет нямало да има и наесен, ако "не проявим разум, а ходим да клечим пред президентството".

Бойко Борисов отправи атака срещу президента Румен Радев, но заяви, че "не са виновни хората в президентството, а тези пред президентството".

"Радев беше ясен – Крим е руски, затова издигнахме Герджиков за президент", приомни той президентския вот в края на 2022 г. "ДБ подкрепиха Радев, не си подкрепиха Лозан Панов - един достоен съдия. Техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството не носят абсолютно нищо. Ние сме се борили от първия ден. Искат ли и аз да отида на протеста (срещу Радев - бел.ред.) и да вдигна един юмрук от другата страна, както те направиха, когато ние вкарахме България в Европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната? Две години – нищо, ПП управляват – нищо. Къде ни вкарахте – в криза с горивата, с тока, с инфлацията", продължи Борисов.

"Радев си е такъв – обяви си, че Крим е руски, следва си тази политика. Виновниците не са в президентството, виновниците са пред президентството. Защото ако бяхме направили евроатлантическо правителство ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС... "Що не направихте правителство, бъзльовци?", ще ги пита Радев", добави още Борисов. "Късно е. Дали сме цялата власт на Радев и той сравнително добре се оправя".

"Демократична България" критикува президента за изказванията му от Брюксел

"Демократична България" разкритикува изявленията на президента Румен Радев по време на срещата на Европейския съюз в Брюксел, в които т...

По-късно лидерът на ГЕРБ обаче се отметна и каза, че Радев не се справял добре.

"Надявам се ПП да не се превърне в един момент в „Да, България“, защото те не искат да носят отговорност. Радев ни управлява с години – никой не е мечтал в България да има такава еднолична власт", каза Борисов.

На Европейския съвет в Брюксел вчера държавният глава Румен Радев заяви, че е против изпращане на оръжия за Украйна и против санкции на ЕС срещу руската ядрена енергетика. Президентът няколко пъти посочи, че бил на страната на мира.

По-рано днес "Демократична България" и "Ние идваме!" отправиха критики срещу позицията на Радев. На 10 февруари (петък) е планиран и протест в подкрепа на Украйна и срещу президента.

ОЩЕ: Съветник на президента не каза какво значи и как може да се стигне до мир в Украйна

Димитър Ганев: Обединението на ПП и ДБ ще върне интригата за първото място, но ще минира възможностите за кабинет

"Обединението между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще върне интригата за първото място на изборите. Няма как обаче ...

По темата с ядрената енергетика Борисов каза, че ГЕРБ са "за" санкции срещу Русия, но и "за" изграждане на нови ядрени мощности у нас. "С огромни усилия успяхме в парламента да приемем закони за диверсификация на 100% за горивото за двата ядрени реактора, съответно с „Фраматом“ и „Уестингхаус“, за да се откъснем от ядрената енергийна зависимост. Беше приет закон, с който да се закупят 2 реактора американско производство с една от най-добрите технологии, за да може като изтекат 5-и и 6-и реактор, да сме построили новата енергийна мощност", каза той.

"Ако има санкции към ядрената енергетика – ние да ги подкрепим, а през това време да сме си построили мощностите", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ отменя всички предизборни събития в петък

Слави Трифонов: Петков обеща да не ползва НСО и да ходи пеша

Кирил Петков след катастрофата: С лост отворихме вратите на другата кола, за да стигнем до хората

Първан Симеонов: България потъва в обезценяване, страх ме е за демокрацията

Кирил Петков катастрофира

Регионалната министърка раздаде над 120 милиона лева с общо 57 споразумения с общините

"Легитимацията Пеевски не може да бъде европейска ценност": НПО-та с писмо до европосланици

Ето колко станаха заплатите на Румен Радев, Димитър Главчев и депутатите (СНИМКИ)

Отпуснаха държавните парични награди за велики български музиканти

Кандидат-депутати в спор за данъците, доходите и бъдещето на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика