Борисов към Нетаняху: Срещите ни са насочени към това Балканите и Израел да са все по-проспериращи

1353
Борисов към Нетаняху: Срещите ни са насочени към това Балканите и Израел да са все по-проспериращи
Снимка: Правителствена пресслужба

Утрешните ни срещи са насочени имено към това Балканите и Израел да станат все по-проспериращи. Надявам се това, което си ми обещал, а ти изпълняваш обещанията – нашите военни заводи да развият изграждането на дронове, някой ден да се реализира.

С тези думи се обърна българският премиер Бойко Борисов към израелския си колега Бенямин Нетаняху след среща на четири очи във Варна, предаде БГНЕС.

Снима ли се наистина Борисов с Тръмп и Мелания?

Ден след като премиерът Бойко Борисов пусна снимка с американския президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, за да "затвори устата"...

Киберсигурността също е сфера за сътрудничество, подчерта Борисов. Балканите имат огромна перспектива, така че Израел е добре дошъл и на утрешната среща ще можем да говорим, заяви Борисов.

Той лансира пред Нетаняху идеята Балканите да се превърнат в хранителен хъб за страните от Близкия Изток. Тя бе лансирана за първи път преди седмица при посещението на премиера в Обединените арабски емирства.

„В рамките на три месеца два пъти премиерът на Израел прави едно и също изказване, което възстановява историческа правда. Много историчари наричаха България фашистки окупатор и подвигът на българския народ не достигаше до съзнанието“, каза още Борисов.

Ценим високо приятелството на израелския народ с българския. Българите са се хвърляли на релсите, за да спасят евреите, заяви преди това Нетаняху. Той благодари на Борисов за оказваната подкрепа на страната ни за сигурността на Израел. Иран стоят зад ексремистките действия, които се разпространяват в различни държави, каза Нетаняху. По отношение на сигурността нещата са на изключително високо ниво, подчерта той.

„Продължаваме разговорите на високо ниво за постигане на договорености по специалното оборудване. Мисля, че можем да направим много заедно. Надяваме се да можем с комбинациите на еврейски технологии и български, да постигнем добро сътрудничество. Технологиите осигуряват бъдещите места за работа. Радвам се когато компаниите на двете държави постигат сътрудничество“, посочи израелският премиер.

Иван Бакалов: Борисов е с ниска контрабанда, защото е оставил само правилните играчи

"Борисов се хвали с най-ниската контрабанда от 2007-а насам. Контрабандата никога не може да се изкорени 100%, това личи по някои стоки...

Според него има голям потенциал и в областта на енергетиката. Между България, Израел и Гърция може да бъде изградена газова връзка. Ще стане въпрос по време на разговорите ни и Източно средиземноморски проект – смятам, че малко израелски газ може през Гърция да достигне и до България, каза Нетаняху визирайки проекта EASTMED.

Очаквам с нетърпение дискусиите, които предстоят. Усещането е все едно съм в моето семейство. Затова искам да благодаря на българските граждани за осигуряване на сигурността на Израел, заяви още Нетаняху и благодари на премиера, обръщайки се към него само с Бойко. Бойко, с твоето лидерство България стана водеща сила в ЕС, каза премиерът на Израел.

Борисов ще бъде домакин на Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия на 2 ноември, петък, в резиденция „Евксиноград“, Варна.

Министър-председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич ще обсъдят развитието на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност, както и актуални европейски въпроси.

По-късно лидерите от формата ще проведат работен обяд, в който ще участва и министър-председателят на Държавата Израел Бенямин Нетаняху.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com