Борисов нареди на НСО да върне джиповете на горските стопанства

4551
Борисов нареди на НСО да върне джиповете на горските стопанства
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с началника на Националната служба за охрана (НСО) ген. Ангел Антонов и му е наредил джиповете, които са били предоставени на службата, да бъдат върнати на горските стопанства. Това съобщи правителствената информационна служба.

Това се случва, въпреки че началника на НСО е на пряко подчинение на президента, а не на премиера.

Луксозните джипове на горски стопанства са преотстъпени на НСО

Скъпите джипове, с които преди година скандално се сдобиха няколко горски стопанства в страната, се оказа, че в момента возят политици,...

Припомняме, че сделката с колите скандализира заради това, че обществената поръчка беше спечелена от съученик на земеделския министър Десислава Танева. Възложители на поръчките са подчинените на Танева четирима директори на горски стопанства в Благоевград, Сливен, Смолян и Габрово.

След няколко месеца екплоатацията, автомобилите обаче се оказаха прехвърлени към НСО, за да се ползват при бъдещото председателво на ЕС от България. Докато дойте то, част от високопроходимите коли станаха част от кортежа на премиера, като често той лично сяда зад волана.

В съобщението на пресслужбата на МС се казва, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са ангажирани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика