Борисов не показал доклад от Русия с изборни указания за БСП, защото Москва се объркала кой кой е

4558
Борисов не показал доклад от Русия с изборни указания за БСП, защото Москва се объркала кой кой е
Снимка: БГНЕС

Има неща, които и да се знаят от службите, няма как да се използват. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос ако ДАНС действително е прихванала доклад от Русия, с който се дават указания на БСП как да спечели президентските избори защо ГЕРБ не го оповести по време на кампанията за президентските избори.

Според бившия премиер нямало как да се появлия дори с такъв компромат, защото социолозите вече били "разпределени" още от "умните комунисти" през миналия век. Помните ли как "колежката Нинова" отричаше за срещата с Леонид Решетников? Само преди 15 дни го видяхме на една снимка, добави лидерът на ГЕРБ. По думите му по отношение с Русия "сега нещата малко се объркаха", след като сме си били оправили нещата с Москва по отношение на туризма, както и ремонта на двигателите на МиГ-овете. Руснаците се объркаха, защото си платихме и за "Белене" и не знаят кой кой е – дали Москва подкрепя ГЕРБ или БСП, каза Борисов. Завчера русофилите дойдоха при мен и ги попитах защо вярват на БСП, след като провалиха "Южен поток", уточни Борисов.

Йончева завежда дело срещу Борисов

Журналистът и водач на листата на БСП в Хасково Елена Йончева ще заведе днес дело за клевета и уронване престижа на журналистическата п...

БСП се възползва от "дружбата с Русия" като нещо тяхно по време на избори. Те успяха на президентските избори, защото ГЕРБ имаше твърда позиция против анексирането на Крим. След Косово, след Крим, това може да се случи в България при този агресивен съсед, който имаме – някой може да отиде в Кърджали, да забие едно знаме и да каже: "Това е наше", обясни Бойко Борисов пред Нова телевизия. На директен въпрос дали вярва, че България може да се окаже терен за сблъсък между Турция и Русия, бившият премиер заяви – между Турция и Запада. Заплахите на Ердоган не са какви да е, това не е войната за киселите краставички, уточни Борисов. Единственият шанс е ЕС и по линия на НАТО да няма бежански натиск от Турция към нас и месеци наред аз успявах да го направя, похвали се лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер похвали президента Румен Радев за реакцията му към Турция. Ако беше преди три месеца това, с президента Радев щяхме да сме на една позиция и това нямаше да се случи, многозначително добави Борисов.

Изборните резултати – очаквания и реалности

Най-добрите резултати за борбата с контрабандата за всички времена са дадени за управлението на ГЕРБ, дори от социалиста Тимерманс (бел. ред. – зам.-председателят на ЕК). По времето на Орешарски дори нямаше шеф на Агенция „Митници”. След изборите в неделя ще се получи тежко разединение, прогнозира Бойко Борисов.

По скалата от 1 до 10 колко ни е важно да спечелим тези избори – 11, каза лидерът на ГЕРБ. Той отново заяви, че е предизвикал предсрочни избори, за да „успокоим държавата”, защото „на мен демокрацията не ми пречи”, въпреки че второто му правителство било подкрепяно от „140 депутати”. За тези две години какво са направили БСП, че да ни победят, зададе въпрос Борисов.

Борисов пред Reuters: Когато чрез сила се променят граници, България става уязвима

„Продължаваме да сме срещу (анексирането на) Крим, защото когато чрез сила се променят граници, България става уязвима”. То...

Бойко Борисов "риторично" попита защо Корнелия Нинова се е виждала с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, след като заяви публично, че няма да има коалиция с ДПС. Какви тогава са вариантите тя да се види с Карадайъ според бившия премиер – или за подкрепата за президентските избори за Румен Радев, или за обсъждане на поголовните назначения в администрацията на служебното правителство на хора на БСП и ДПС. На ДПС публично съм благодарил за подкрепата по отделни инициативи, но коалиция с тях няма да правим, добави още една теза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обеща, ако спечели, решително да се бори с "чувството за безнаказаност". Той обеща и "всички опити за инвитро" да се покриват от държавата, защото това ще струва "30-40 млн. лева", а "това не са пари" на фона на бюджетния излишък, който ГЕРБ оставили след управлението си.

Крадец или не плюс малко демокрация

Без да вдигам много шум съм си завел дело. Бях 4-ти клас, с още едни момчета се качихме на една джанка, дойде собственикът, побягнахме и смачкаме един лук – такъв бой ми хвърли баща ми, че оттогава не съм си и помислял да пипам чуждото. Това каза Бойко Борисов пред Нова телевизия относно намерението му да съди лидера на БСП Корнелия Нинова, защото го нарекла "крадец". Нинова се оправда, че е използвала поговорката „Крадецът вика дръжте крадеца”, но тя каза и, че на събитие в Хасково поканила на сцената лидера на листата на БСП за региона Елена Йончева с думите, че се е осмелила да каже на Бойко Борисов, че е крадец.

Може би не беше правилно да кажа толкова гласно това, което казах за Елена Йончева, но защитих Делян Добрев, добави Борисов. Може би Йончева след като я изгониха от пресцентъра на президентството, малко се е изнервила, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов: Към този момент е сигурно с кои партии няма да правим коалиция – ДОСТ и ДПС

Към този момент е сигурно с кои партии няма да правим коалиция – ДОСТ и ДПС. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „...

Борисов засегна и темата с репликата на сина на Ани Заркова – Крум, който каза вчера (23 март): "Закъснях за предаването, защото с едни ченгета от ДС се чудехме как да измъчваме нечий дядо". Защо провокираш, защо се шегуваш с това – това обединение ли ще донесе, попита бившият премиер.

Според Борисов Корнелия Нинова обижда избирателите на ГЕРБ с репликите към него, а той можел да отвърне, но щял да обиди многото хора, които седяли зад БСП. Общувахме с Нинова нормално, с SMS-и, сега отношенията ни са "счупени", добави той. Бойко Борисов отрече отново да е писал SMS на Огнян Герджиков за уволнението на Иван Гарелов.

С такива кадри като Нинова СДС се срива – не е чудно, че са под 2%. Тя и на тях не е била член, както не е била и на БКП, това разбрах, иронизира Борисов.

Лични

Когато си добър спортист, не ти се налага да губиш - с тази теза кметицата на София Йорданка Фандъкова описа Бойко Борисов.

Бойко Борисов: Не съм писал SMS на Герджиков, не се занимавам с такива неща

Не пиша на никого SMS-си. Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен. Това са само лъж...

Вземах добра заплата, 4500 лева, като си тръгвах, взех заплата. Живея средно с 1500 лева – нямам разходи за транспорт, защото ме охранява НСО. Имам си един стар „Мерцедес”, от 68-ма година, с бели кантове на гумите. Струва към 10 000 лева, но го реставрирах, седи в гаража в Банкя, каза Борисов. Той призна, че лъже на тенис, особено ако топката е по-близо до линията.

Асоциациите на Борисов за другите политически лидери – за Корнелия Нинова той каза, че е фантастична и е бъдещ диктатор. За Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заяви, че са му приятели, Веселин Марешки го определи като „свое разочарование”, а отношенията си с Мустафа Карадайъ определи за „прагматични”. Плаках за последно на погребението на Ваньо Танов. Добър и толерантен – така бившият премиер се определи по отношение на най-добро и най-лошо качество, както и коя му е най-голямата грешка.

За финал Борисов заяви, че никога не пускал друг да влезе преди него в огъня, като работел в пожарната. Дори в Хитрино стоял при пожарникарите, но не искал да се знае по онова време, защото щяло да излезе PR.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика