Борисов: Нищо стабилно няма да се излъчи без национално съгласие (ВИДЕО)

1250
Борисов: Нищо стабилно няма да се излъчи без национално съгласие (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"България не може да остава повече без правителство, макар че ние покачихме резултата си - нищо стабилно не може да се излъчи без да има национално съгласие и то с партии, които изповядват нашата идеология",  коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред парламентарната група на партията му. 

Лидерът на ГЕРБ уточни, че тя е в подкрепа на Украйна, в подкрепа на намаляване на инфлацията, създаване на условия за бизнес", коментира Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ не са безотговорна партия, както и че на различни нива са демонстрирали отговорност. "Затова народът ни е гласувал доверие", отчете лидерът на ГЕРБ. 

Борисов се противопостави на заклинанията на партиите и отчете, че отказът за правителство с този или онзи, допълнително влошават кризата. "Допълнително изправят страната пред непоправими последствия, защото то и сега е изключително тежко", коментира лидерът на ГЕРБ. 

Той счита, че единственото дългосрочно и стабилно правителство е между двете големи коалиции. Същевременно лидерът на ГЕРБ отчете, че войната между тях е била ожесточена и че по-добре да си прикриват физиономиите. "Колкото повече се мръщите, толкова повече ме дразните", коментира той за своите опоненти. 

Лидерът на ГЕРБ заговори и за други варианти, които все пак съществуват, но по думите му различията там са по отношение на войната в Украйна и темата Северна Македония.  

Той коментира и увереността на "Възраждане", че ще са първа политическа сила, като според него това няма да се случи, а само се използва те да поддържат електората си. 

Според него обаче всеки се готви за избори след два месеца. Според него политическите лидери трябва да разберат колко е важно да има редовно правителство, за да има бюджет. "Някъде около 10 юни държавата ще спре да може да плаща, когато няма бюджет. Някои от вас, проамерикански настроен, Дани, ще каже - това не е страшно, защото в Америка помним няколко пъти как правителството затваря, министерствата затварят. Докато няма бюджет - не работят. Само че при нас не може да е така. За да не се стигне до такъв подобен сценарий - трябва да проявим разум, съгласие, търпимост", заяви Борисов. 

По думите му, ако няма редовно правителство, не може да има и бюджет. ОЩЕ: Борисов: Хората ни казаха "без ГЕРБ не може, без ПП-ДБ - също". Каним всички партии (ВИДЕО)

Той обърна внимание, че Международният валутен фонд след двегодишно управление без ГЕРБ, двойно намали прогнозата си за БВП на страната. ОЩЕ: Коментар №3 на седмицата: Бабувай трудно: Борисов започна с щедри покани, Василев с бърз отказ

"На теория партиите и коалициите могат да си говорят за повишаване на пенсии, заплати и доходи, но реалността казва друго", смята той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

"Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Какво свършиха депутатите от 49-ото Народно събрание?

Заявления за гласуване в чужбина се подават само до утре

С 30% активност на 9 юни сливането на власт и корупция е гарантирано*

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика