Борисов: Номинацията на правителство за шеф на ООН за 2017 е нахалство

20982
Борисов: Номинацията на правителство за шеф на ООН за 2017 е нахалство
Снимка: БГНЕС

Номинацията на правителство за шеф на ООН за 2017 е нахалство. Това заяви за Агенция „Фокус” председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с номинирането от страна на правителството генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с мандат от 1 януари 2017 г. до 31 декември 2021 г.

„Ирина Бокова по време на нашето правителство стана шеф на ЮНЕСКО и ние сме в прекрасни отношения с нея. Така че, нейната личност не я коментирам и тя е един безспорно добър шеф на ЮНЕСКО, но нахалството на това правителство, на тази тройна коалиция, да предлага шеф на Организацията на обединените нации 2017 година показва, че дори малките ми колебания, че днес, скъсвайки споразумението с тях, съм бил емоционален, показва, че съм бил абсолютно прав”, обясни Борисов.

КСНС: Изборите ще се проведат между 28 септември и 12 октомври

Предсрочните избори ще се проведат в периода от 28 септември до 12 октомври. Това обяви президентът Росен Плевенелиев след продължилото...

Станишев и Местан писали и редактирали споразумението. Вътре в Съвета след това го коригирали, за да бъде изцяло ясно, че този парламент и това правителство могат да вземат решения само след съгласие на трите основни партии, стана ясно още от думите на лидера на ГЕРБ.

По думите му ще има предсрочни избори, след като управляващите са признали, че са загубили и нямат моралното право да имат правителство.

"От трибуната на парламента не само че осъдих паленето на партийни знамена, не само, че дадох за пример фразата на Местан за плавно политическо стабилизиране, за нормален политически диалог, за толерантно отношение по време на изборите, я нарушиха още първия ден с най-важния закон за сигурността на държавата – нов закон за МВР", допълни лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика