Борисов отново поиска незабавната оставка на управителя на БНБ

19991
Борисов отново поиска незабавната оставка на управителя на БНБ
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българската народна банка трябва да подаде оставка веднага. Това трябва да бъде първа точка в дневния ред на Народното събрание. Такава позиция изрази за втори път в последните два дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

"Не мога да повярвам, че е истина на шофьори, счетоводители да се дават стотици милиони. Според мен това го има в една политическа партия и ако това е така, къде са били службите? Къде са били данъчните? Как ще се появи човек със 100 млн. в сметките? Нормално е, когато имаш такива фирми да видиш дали са си платили данъците? Минало ли е счетоводството им през задължителните мероприятия? С всеки ден въпросителните стават повече и повече и нямаме хора, на които да вярваме", смята Борисов.

По думите му ръководството на БНБ страда от "липса на репутация" и той не вярва на нищо, което то казва.

"Не мога да приема алтернатива, предложена от Искров и компания, защото не им вярвам. Когато излизаш публично и говориш, че в последния ден са изнасяни стотици милиони в чували, кой е виновен? Квестор, пиар, знам ли кой", продължи с въпросите Борисов.

Лидерът на ГЕРБ потвърди, че ще подкрепи актуализацията на държавния бюджет и на Здравната каса. Вчера при държавния глава Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов са се съгласили с това. Ако трябва да се вдигне чрез закона таванът на дълга, дефицитът ще мине поне 5 – 6% в този момент, смята Борисов. И те обещаха да си вкарат актуализация и на бюджета, и на тавана на дълга, и на Здравната каса, повтори той.

България предстои да внесе името на бъдещия еврокомисар и според Борисов имаме редкия шанс да имаме за външен министър на Европа Кристалина Георгиева. Всички я подкрепят, най-сериозните хора в Европа са говорили с мен за подкрепа на нейната кандидатура, посочи той. Ако се отиде на смешния вариант, че се готви Вигенин да го предлагат за еврокомисар, ако това направят, унижението и падението на държавата ще стигне дъното, е неговото мнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика