Борисов представи реформите в ГЕРБ, знакови лица се разделят с постовете си

9589
Борисов представи реформите в ГЕРБ, знакови лица се разделят с постовете си
Снимка: МС

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов започна да реформира партията си. По време на Националното събрание на първата политическа сила от последните избори знакови лица ще бъдат сменени.

Организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов откри първото онлайн национално събрание на партията.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов са освободени като зам.-председатели на партията, но остават членове на изпълнителната комисия.

Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, които са изправени срещу нас - парите на олигархията, обяви Борисов. Аз направих недопустими грешки, които са радост се отчитат като успехи сред нашите евроатлантически партньори, отчете премиерът в оставка.

Василев: Днес е краят на ГЕРБ, последният ден в политическата биография на Борисов

Последният ден на Борисов като премиер, последният ден от неговата политическа биография. Това написа във Facebook бившият посланик на ...

Освобождаването на Фандъкова и Николов от постовете им на зам.-председатели на партията не е поради причината, за която освободих Цветанов. За времето, което управляват, София и Бургас станаха в пъти по-добро място за живеене – от метрото до спортните зали и всичко останало. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията, сподели пред делегатите на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов.

"Не отива днес да възложа на Фандъкова да отиде до Сливен или Добрич, а като член на Изпълнителната комисия може да подпомага Тодор Кръстев. Същото е и с Митко Николов... налагаше се да го пращам в Сливен, Ямбол и други градове, а това е отсъствие от работното му място в Бургас.

Те остават най-заслужилите, така че се надявам да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях, защото е точно обратното. Партийната работа изисква време за партийни ангажименти и служебни ангажименти. Просто искам да им оставя тези три години да работят повече за градовете си, да помагат на съпартийците си и да сме пак заедно'', уточни още Борисов.

Единствено делегатите от Бургас се противопоставиха на решението на Борисов. 0 делегати бяха "за" 12 "въздържали се" и 38 - против.

"Краси Велчев е един сърцат партиен боец, безукорно честен. Една лоша дума не мога да кажа за него. Той остава да работи в партията с цялото си сърце и душа, за да можем да имаме обновление.

Дончев и Митов стават зам.-председатели на ГЕРБ, бившият външен министър нападна Радев заради Русия

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и бившият министър на външните работи  в кабинета „Борисов 2“ Даниел Митов са ...

Същото мога да кажа и за Нунев, колега от полицейските години. Направихме много за Русе през годините, но заради няколко наши грешки го загубихме. Менда Стоянова бе един от темелите във финансите, защото успяваше да прави бюджети много години наред, така че и тя продължава да работи за партията. На нейно място ще влязат други хора, каза още председателят на ПП ГЕРБ."

След гласуване сред делегатите Менда Стоянова, Пламен Нунев и Красимир Велчев бяха отстранени като членове на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.

За нови зам.-председатели на ПП ГЕРБ Борисов предложи Томислав Дончев и Даниел Митов.

"Със сигурност има още достойни хора, но с този избор ГЕРБ ясно заема своето място в център-дясно като евроатлантическа партия'', аргументира решението си Борисов.

За членове на новата Изпълнителна комисия бяха предложени Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев (бивш кмет на Пловдив), Деница Сачева (министър на здравеопазването в социалната политика в кабинета "Борисов 3"), Тодор Кръстев (шеф на Софийската организация на ГЕРБ), Илтер Садъков (син на шефа на Североизточното държавно предприятие Бейзат Яхя), Вежди Рашидов, Костадин Ангелов (министър на здравеопазването в кабинета "Борисов 3"). В комисията остават кметът на Стара Загора Живко Тодоров, Даниела Дариткова, Тодор Тодоров и Цвета Караянчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика