Борисов прекъсна брифинга на щаба, отправи обвинения към Радев и отказа да отговаря на журналисти

11846
Борисов прекъсна брифинга на щаба, отправи обвинения към Радев и отказа да отговаря на журналисти
Снимка: БГНЕС

Кой диктува на президента датата за изборите - през миналата година декември месец и кой сега му диктува едно отлагане във времето. Това попита Бойко Борисов, който прекъсна редовния брифинг на Националния оперативен щаб, появявайки се в Гранитна зала на Министерски съвет.

Много нечистоплътно е да искаш от медицинските специалисти прогноза, като те не могат нищо да кажат за вирусите, според премиера Борисов. Никой в света, и световните специалисти, не могат да направят прогноза как ще се развие здравната ситуация в близките месеци.

Премиерът Борисов даде като пример броя на заболелите, на лекуващите в болница и в интензивните отделения в началото на декември, седмица по-късно и днес, като сравнението показва, че в момента няма никакво основание изборите да се отлагат.

"На 7 декември 2020 Радев определя дата за избори - 28 март. Потвърди я на 19 декември. Тогава в болниците има 7000 души. Днес имаме 4262-ма в болници. Кой диктува на президента датата 28 март и кой, виждайки, че в момента ГЕРБ е първа политическа сила, желанието да ги отлага."

Радев: Борисов и Пеевски са ортаци в бизнеса и политиката

Логично е партията на Делян Пеевски да подкрепи г-н Борисов на президентските избори, те са ортаци в бизнеса и политиката – още п...

Премиерът изрази надежда скоро и бързо да бъдат ваксинирани голям брой хора. Той подчерта, че в България ще пристигне и ваксината на Moderna, която беше одобрена от Европейската агенция по лекарства.

"Считам, че да ни вика на консултации, е за да си измие ръцете с нас. Ние се подготвяме за март. Минаха избори във Франция, Румъния, ползваме техните протоколи. Няма да откриваме топлата вода", заяви още Борисов и нареди на здравните власти да изпратят запитване до големите здравни институти за прогноза как ще се развива пандемията към март месец.

Министър-председателят коментира и изказване на президента за връзките му с депутати от ДПС. Радев обвини Борисов и за връзка с президента на Турция Ердоган.

Какво общо имаме ние с ДПС? Огромна част от българските мюсюлмани идват към ГЕРБ. Разбирам желанието да уязвят, но не могат да ми прикачат никого", категоричен бе Борисов.

"ДПС си е партия, която си има почетен председател. И с етническата карта, и Доган никой не трябва да си играе. И който не е запознат, моля, да бъде по-внимателен в исканията си. Аз съм започнал да печеля изборите сам, мажоритарно. Ердоган май тогава беше кмет. Да кажат, че ми е помагал…С нашите съседи мюсюлмани ние водим най-добрата политика и дипломация", подчерта Борисов.

Трети сме по смъртност в ЕС, кукерският фестивал в Перник ще бъде отменен

Отчитаме изключително положителен ефект от въведените мерки. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на редо...

ДПС ни е подкрепяла в покупката на Ф-16, евроатлантическите закони и Истанбулската конвенция. Години сигурно не съм го виждал Пеевски. Откъде накъде. Видят ли , че се спихват и са на зор, така правят. Излизат Мудис, данните на Европа и България е с най-нисък външен дълг, стабилен фискален резерв, прекрасно се справиха с ваксинирането. Финансовите мерки стигнаха до всеки човек както с газоснабдяването.

"Съветвам Радев да бъде внимателен с изказа. Да се вкарва президентът на друга държава във вътрешно-махленски спор е несъстоятелно", коментира Борисов. Той направи и кратка ретроспекция на бежанската криза, настоявайки, че мигрантският натиск е нулев именно заради добрите отношения с Турция.

И аз мога да кажа, че Радев е ортак с Васил Божков, оповести Борисов.

След края на изказването си, Борисов напусна залата и не отговори на никакви въпроси, въпреки изричното желание на медиите да му зададат.

Още: Радев: Борисов и Пеевски са ортаци в бизнеса и политиката

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика