Радев: Борисов и Пеевски са ортаци в бизнеса и политиката

8930
Радев: Борисов и Пеевски са ортаци в бизнеса и политиката
Снимка: БГНЕС

Логично е партията на Делян Пеевски да подкрепи г-н Борисов на президентските избори, те са ортаци в бизнеса и политиката – още повече, че премиерът е довереното лице на турския президент Ердоган. Така държавният главапрезидентът Румен Радев коментира пред журналисти заявката на ДПС. 

Президентът подчерта, че организира консултации не заради датата на парламентарните избори, а заради начина на провеждането им.

"Към момента няма постъпила надеждна информация от правителството, която да гарантира законова и логистична готовност. Трябва да има промени в законите за гласуване в карантина и изолация", отбеляза Радев. Той изтъкна и това, че трябва да се осигури възможност да гласуват на хората, поставени под карантина в деня на вота.

Той обясни, че през следващите дни ще има срещи с кметове на малки и големи общини, с ЦИК, с българи в чужбина и с партиите в парламента и извън него, като последният кръг консултации ще е през уикенда.

"До края на януари ще има указ с окончателната дата", каза Радев и отбеляза, че той определя кога ще пуснем бюлетина, но правителството трябва да отговори на въпроса как ще стане това.

"Предложих най-ранната дата, за да има мобилизация в работата на институциите, но до момента има само обещания", допълни още държавният глава, но според него към момента няма организационна и логистична готовност.

"За разлика от министър-председателя, за мен е важно и има значение как ще се гарантира здравето и конституционното право на вот на българите. За мен има значение ефективността на кампанията, която трябва да изкара българите да гласуват. Има значение как ще бъдат одитирани машините, как ще гласуват българите в чужбина", завърши Радев.

 

Отговорът на Борисов

Радев: Не съм решил кога ще са изборите. Борисов: Да ги отменя, ако иска (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев търси начин да се отметне от анонсираната от него дата за парламентарния вот - 28 март. Така премиерът Бойко Бо...

В рамките на първото за 2021 година правителствено заседание Бойко Борисов отговори на президента, че 28 март е определена като дата за избори и се предполага, че когато веднъж е казана, трябва да се отстоява. 

Той не пропусна отново да се похвали, че страната ни до този момент успява по възможно най-добрия начин да преодолее кризата, предизвикана от COVID-19.

"Изпратихме една трудна година, от февруари до декември – пандемия с много и различни мерки, които се налагаше да се взимат, много трудности за българските граждани, за бизнеса, за икономиката. Но мисля, че възможно по най-добрия начин преодоляхме до момента тези неприятности", отбелязва премиерът.

Борисов изтъква още, че в цяла Европа продължават да се налагат строги мерки, което няма как да не влияе върху финансите и икономиката на страните членки:

„Остава ни ваксината като спасителен пояс, ритмично засега върви ваксинирането“, посочва още министър-председателят и добавя, че в това отношение страната ни също има строга организация и се справяме по един от най-добрите начини в Европа. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика