Борисов: Раздават добавки за Великден от парите на работещите хора и на базата на кредити

20332
Борисов: Раздават добавки за Великден от парите на работещите хора и на базата на кредити
Снимка: БГНЕС

При този „растеж”, при тази събираемост от приходните агенции, те искат да раздадат пари за Великден само от парите на работещите хора и на базата на кредити. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Говорих с комисар Йотингер и комисар Барние и на 20-ти ще имаме среща в Брюксел по тази тема – да ги питаме общо – и те, и ние – управляващите защо след като буквално е замразен проектът „Южен поток”, в момента над 200 милиона вече се харчат за този проект? С какво право харчат държавни пари, да си дават заплати за нещо, което изобщо не е сигурно дали ще стане? Ние сме твърдо зад това „Южен поток” да стане, но това, което направиха тези хора, е да блокират проекта и да го замразят. Това стана много лесно, след като министърът на икономиката и енергетиката се яви един обикновен пощальон, след като не може да си защити проекта, след като не може да докаже, че е прозрачен, с какво право дават 193 милиона в компания, като целият този проект е замразен от Брюксел. С какво право”, попита Борисов, цитиран от Фокус.

Петното се срещал с Борисов, не са му предлагани пари

Сериозен срив има между Бисер Миланов-Петното и неговия съратник от движение „Свобода" Йордан Бонев. „Абсолютно съм категор...

„Рекордна безработица – 3 %, купуване на гласове за изборите с парите на работещите хора. Това трябваше да говорят те. Блокирани всички големи проекти: „Марица”, „Струма” – инфраструктурни проекти, които са важни за България – абсолютно изоставащи и блокирани, в болниците съкращения на 20 % от парите за тях. Не вярваме на това, което са казали”, заяви Бойко Борисов.

„Един ден казват, че увеличаваме нещо или ще строим „Белене” или „Южен поток”, на другия ден го замразяват. Единият ден Станишев казва, че ще вдигнат данъците, на другия ден Местан или Цонев казват – няма. На кое да вярваме”, попита той.

Трайна рекордна безработица има по времето на кабинета „Орешарски” – над 13 %, допълни Борисов. „Милиарди се харчат в момента, за да се осигурят няколко хиляди работни места”, заяви Борисов.

„Мога да коментирам прическите на главните редакторки и шефки, които бяха отишли на тази медийна среща, и как услужливо седяха и мълчаха. Тази пресконференция, която дадоха, можеше да започне с нещо, да се каже – благодарим на Борисов, че в най-тежката финансова и икономическа криза спаси държавата и построи толкова, колкото ние – БСП и ДПС – за 20 години не сме. На тази пресконференция трябваше да говорят: по време на нашето управление има трайна рекордна безработица”, посочи Бойко Борисов.

ГЕРБ събра над 500 000 подписа за референдума

Над 500 000 подписа събрани от ГЕРБ за референдума, предаде Бойко Борисов на проф. Георги Близнашки, съобщи бившият премиер в профила с...

Като наближат избори всички започват да се правят на мъже - аз, честно да ви кажа, по-лошо от завистлив мъж няма. Моята съдба, за съжаление, така се нареди последните години, че все някакъв мъж има, който да иска да прилича на мен, заяви Борисов.

Изредиха се цяла плеяда кандидати за какво ли не - просто ми омръзна, продължи Борисов. Завиждат ли, броят ли ми - не мога да ги разбера. Искат да ми влязат в обувките, да са като мен, категоричен е Борисов.

Поканата за дебат към него той коментира така - първо Станишев да каже какъв ще бъде. Ако ще е премиер - да се явява на дебат за премиер, но той дезертира от тази позиция, въпреки, че преди 4 г. твърдеше, че е най-подготвеният. Второ, ние имаме водач на листата за евродепутати, той /Станишев- бел.р./ ще ли е водач на листа, ще ли е евродепутат, какъв ще е - в името на какво да дебатираме? Ние сме първа политическа сила, той открадна изборите и си направи правителство - това е фактът, подчерта Борисов. До този момент ние сме най-голямата политическа сила, те не са победили на избори. С кое право и с кой морал излиза и ми прави оценка? Не създадох правителство, защото не създаваме безпринципни коалиции, отговори той на въпрос на медия.

Бил съм с него на дебат и винаги мога да отида. Ей сега почвам да говоря, на тези въпроси, които повдигнах, той трябва да отговори. Какво ще отговори - че е намалил безработицата или че е увеличил с 250 хил. работните места или на края на четвъртата година щели да вдигнат заплатите и пенсиите - дрън-дрън. Кой му вярва? Така че не е въпрос за дебат - той трябва да каже какъв иска да е. Ако е за партиите - имаме да си говорим за тях, добави още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика