Борисов с тежки думи към българите, които не спазват карантината

17134
Борисов с тежки думи към българите, които не спазват карантината
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отправи предупреждение към неспазващите карантината българи, да не "стане да използват хладилните камери не за месо, а за съхранение на трупове или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги".

За тези, които излизат от градовете без основателна причина, на тяхната съвест ще тежи, ако заразят близките си, посочи Борисов пред медиите по време на инспекция на строителството на газопровода "Балкански поток".

Започва масово тестване за COVID-19 на българските граждани (ВИДЕО)

„Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, за да обхванем по-голяма част от населението на България. Имаме ...

„Виждате, днес рекорд в Щатите – хиляди умрели души. Във Франция -същото. Като започнете да отчитате по 100-200 умрели българи, тогава ще си дадем сметка.

Не съм пъдарин, говоря на хора. Те не са избягали от мен и карантината, ще си заразят родителите. Има закон, който го хванат, ще го накажат, но това ще е след дъжд качулка. Не са надхитрили мен или полицията.

"Eм носят зараза, ем лъжат", коментира той фалшивите декларации за преминаване през КПП-та.

Огромната част от хората спазват карантината. Благодарение на тези мерки, в България има най-малко заболели или умрели. После ще ускорим и икономиката, и селското стопанство“, обясни министър-председателят.

„Съветвам моите политически опоненти да не дават други държави за пример, защото сякаш ги прокълнават. Дадоха за пример Сингапур и в последните два дни там заразените се увеличиха. Преди това даваха за пример Турция и Русия, а виждате какво стана там“, коментира Борисов по повод темата за разхлабването на мерките.

Борисов: Спасихме ви от емигрантската криза, ще запазим българите и от това

"Спасихме ви от емигрантската криза, ще запазим българите и от това". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при проверката...

„И аз, като вас, чакам Мутафчийски да ми каже: „Хайде да отпуснем мерките и да пуснем хората към морето“, отговори Бойко Борисов на въпрос дали самият той се вглежда в другите държави.

По отношение на започнатото вече масово тестване за коронавирусна инфекция, Борисов посочи, че на този етап PCR тестовете са достатъчно и ще стигнат за местата, където има много заразени.

"Има методики, по които се прави масово тестване. Това не означава да се тестват 7 милиона българи. Статистиката ви показа, никой не може да скрие умрели. Тези, които са го прекарали и не са усетили, са щастливци", каза още премиерът и добави, че за да сме сигурни, всеки ден трябва да се правят тестове.

Борисов смята, че повечето от европейските му колеги правят "успокояваща терапия на народа".

"Излизат и казват, че след 2 седмици ще отворят магазините. Може и това да е по-правилно, но за мен не е честно. Няма лекарство, няма ваксина, няма никакъв начин светът да знае какво ще прави. За това почнаха световните лидери да се оглеждат един друг", каза премиерът Борисов.

Борисов инспектира "Балкански поток" с хеликоптер и пеша (ВИДЕО)

Правим много добри инвестиции за бъдещето на България за следващите десетилетия. Страната ще играе ключова роля в газовите разпределени...

"И аз като гледам как вървят приходите в бюджета с финансовия министър, изтръпвам, но знам, че трябва да ви пазим живи и здрави. После ще се оправим, сигурен съм", каза премиерът в отговор на въпрос кога ще охлабим мерките.

За Балкански поток

Бойко Борисов разгледа от въздуха строително–монтажните работи на бъдещата площадка на Компресорна станция „Расово“, която е част от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ от българо-турската до българо-сръбската граница.

"Преди месец хората видяха тук как се копае, как се полагат тука тръби. Виждате траншеите", каза още той. "Стотици километри подреден газопровод, въпреки карантината", каза още той и допълни, че междувременно земеделците продължават работата си. И уточни, че работниците преминават през 14-дневна карантина.

„Това е напредъкът на компресорните станции, най-мощни компресори, които да увеличават напора по Балкански поток. Виждате за един месец какъв напредък има. Тук се работи на пълни обороти. Близо 240 км има положени тръби. Хората видяха как се полагат тръбите“, заяви по време на инспекцията по въздух премиерът Борисов. Министър-председателят допълни, че се работи при пълно спазване на противоепидемичните мерки. Борисов подчерта, че в същото време земеделските производители продължават да извършват селскостопанската дейност и полетата са обработени и засети. „Навсякъде трактори и машини, едновременно със земеделието „Балкански поток“ си върви. И всички си получават заплатите. В тази криза всяка заплата облекчава и помага, дава възможност да даваме на тези, които нямат“, категоричен беше Бойко Борисов.

Без да носи маска Бойко Борисов нареди на тракторист да си сложи (ВИДЕО)

При обиколката си вчера из страната премиерът Бойко Борисов се натъкна на тракторист, който обработваше нива край село Твърдица, община...

Компресорна станция „Расово“ ще бъде оборудвана с 3 броя компресорни агрегата от най-ново поколение, производство на американската компания Solar Turbines, която е лидер в сектора. На площадката освен трите газотурбокопресорни агрегати ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради, уточняват от правителствената информационна служба.

Направено е заздравяване на земната основа чрез уплътняване с тежка трамбовка и изпълнение на почвено – циментови възглавници под всички сгради, както и под фундаментите на компресорите.

Приключва се грубия строеж и вътрешните електро и ВиК инсталации на сградите. Изпълняват се фундаментите под газотурбокомпресорните агрегати. Работи се и по тръбокалните мрежи, площадковите ВиК мрежи и пътища.

Предстои да се изгради и втората компресорна станция от трасето на „Балкански поток“ – „Нова Провадия“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика