Борисов в Бяла Слатина: Проблемът не е да спечелим изборите, а разединението на нацията, което президентът Радев постигна*

18958
Борисов в Бяла Слатина: Проблемът не е да спечелим изборите, а разединението на нацията, което президентът Радев постигна*
Снимка: ПП ГЕРБ

Проблемът не е да спечелим изборите. Проблемът е това разединение на нацията, което президентът Радев постигна. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в Бяла Слатина. "Такъв разлом между хората в момента никога никой не е правил. Нито Първанов, нито Стоянов, нито Плевнелиев, нито доктор Желев. Ето, нормалните български хора – семейства, деца, учителки там видях. Какво сме им направили, че сме били по-добри от тях? Че сме си строили партията, че си имаме структури и кметове? Водим нормален политически живот", посочи Борисов. По думите му и да е в опозиция ГЕРБ, животът продължава. "Дали сме управляващи или сме в опозиция, какво е значението? Демокрацията така е направила. Въобще не искам да си мислите негативно и с лоши чувства. Нашият истински късмет ще бъде Слави Трифонов да стане премиер. Това е истински късмет за нашата партия. Той обаче няма да стане, защото не е глупав, а е хитър. Ще сложи някой, от който след това ще се откаже. Както Радев, когато стане въпрос за някой, който е съгрешил вече, казва, че подписва само укази. Още от сега почват да бягат", предупреди председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма нито едно нещо, от което да се срамува. "Какво не сме направили, че да се срамуваме? Кой е направил нещо повече или нещо по-добро? За 5 години Радев какво направи? Едно нещо се сетете, което да е направил. Сутрин – "Бойко Борисов", вечер – "Бойко Борисов". Стигна се до там, беше Европейският съвет в София. Дойдоха всички лидери, до един. На "Моста на влюбените" в София направих да се разхождат заедно канцлер на Германия, президент на Франция и премиер на Великобритания. И не отидоха да му кажат добър ден. Той днес говори за някаква изолация. Ами то вярно не се знаеше, че го има. За 5 години – 0! Неговият най-близък човек – Васил Божков, влезе в плана "Магнитски". Това е най-големият му успех, излъга го и него. Направи му революцията, направи му протестите и накрая го метна на кучетата", подчерта председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов попита кой е направил повече от ГЕРБ – БСП или Слави Трифонов? "Направихме им истинска диверсификация на газовите доставки. Спомням си, когато правехме "Балкански поток", колко много работа имаше. Направихме и интерконектора с Гърция, до края на годината ще е готов. Купихме 20% от терминала за втечнен газ в Александруполис. Българска собственост е“, посочи той. И понеже Радев много обича да говори за справедливост, Бойко Борисов попита това ли е справедливост - да имаш 19 имота и да си сложиш перачите на ДДС и крадците на възловите институции – Митници, НАП, фонд "Земеделие" и всичко останало? "Тях трябва да ги е срам! За един месец сътвориха това нещо", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов партията е в отлична кондиция. "Никога не сме били по-сплотени и дисциплинирани. В началото има много периферия и много плява. Сега ги забелязвам в другите партии за радост, защото ги знам какви са. През мен са минали всички до един. От Мая, до Христо Иванов, Атанасов, включително и Костов", припомни председателят на ГЕРБ. Той призова членовете и симпатизантите на партията за кураж и сила. „Те искат да Ви уплашат и да кажат, "ами те може да са първи, ама са в опозиция". Аз с такива ортаци не искам да работя. По-добре да сме в опозиция“, категоричен бе Бойко Борисов.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев призова хората в Бяла Слатина да бъдат с високо вдигната глава. "Няма от какво да се притеснявате, нямате от какво да се срамувате. Всичко сторено в годините назад, което е много, сме го правили с най-добри намерения и с грижа за хората. И ще продължим. Макар че сега е време на лудуването и на щуротиите. Това време скоро ще отмине и съм убеден, че скоро ще дойде времето отново за съзидание и за изграждане. И съм убеден, че най-доброто предстои", подчерта Дончев.

"Много слушате през последните дни за скандали, за компромати. Много слушате за негативните новини. Но нашите опоненти съзнателно избягват да говорят за нашите постижения. Те съзнателно избягват да говорят за това, че през последните години се повиши минималната работна заплата, повиши се средната работна заплата, повиши се Брутният вътрешен продукт. Те винаги съзнателно избягват да казват, че ние сме хората, които върнахме близо 50 000 български деца обратно в клас. Едно поколение деца в България е 60 000. 50 000 деца обратно в клас е почти едно върнато поколение обратно. Те съзнателно избягват да казват, че ние запазихме 300 000 работни места, помогнахме на над 30 000 фирми в кризата, почти 1 милион български граждани получиха подкрепа от Министерствата на труда и социалната политика, и на икономиката. Над 6 милиарда бяха дадени по време на кризата и достигнаха не само до тези 1 милион български граждани, но и до 2 милиона български пенсионери, които получиха своите добавки. Тези неща вие не ги чувате, защото съзнателно се избягва всичкото това, което сме постигнали. Напротив – търсят се негативните новини, търси се фалшивото, търсят се компроматите", заяви областният координатор на ГЕРБ в Добрич Деница Сачева. Тя призова да изберем на 11 юли продължението на всички тези политики.

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев призова да не се забравя, че ГЕРБ е причината 12 години подред червеното нашествие да се проваля и червените узурпатори да стоят извън властта. "Не трябва да позволяваме те да се завърнат и да влияят на съдбите ни. МГЕРБ ще създадем и дадем на България едно ново поколение политици. Поколение, което ще даде на България стабилност и устойчивост, за да бъде тя конкурентна в свят, в който не можете да бъдете изчегъртвани", заяви Георгиев.

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване за парламентарни избори 2021 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагаев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика