Борисов вече е сигурен в ротацията: Кабинетът е най-доброто нещо за държавата (ВИДЕО)

5442
Борисов вече е сигурен в ротацията: Кабинетът е най-доброто нещо за държавата (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

 

Борисов вече е сигурен в ротацията: Кабинетът е най-доброто нещо за държавата  (ВИДЕО)

Една минута закъснях сутринта, защото се загледах в това проучване на "Алфа Рисърч". 49% казват, че по-добро от това не може да има. Всичко, което говорих преди изборите и в деня на изборите, че едно такова трудно управление, носещо негативи за двете големи партии, е най-доброто нещо за държавата. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. 

Той посочи, че във вторник от ПП-ДБ са му потврдили,  че ще има  ротация и правителството ще продължи да работи. Борисов  коментира и искането за коалиционно споразумение, като според него няма значение как ще го наричат коалиционен механизъм или механизъм на механизмите.

"Как ще го кръстят и дали ще го подпишат - няма значение. Най-важен инструмент и инструмент, който подкрепя законодателната, управленската програма, е бюджета", смята Борисов.

 

Той обърна внимание и на проектобюджета на Асен Василев, като уточни, че ГЕРБ няма да го критикуват, въпреки че имат забележки.

"Редно е Асен Василев да дойде и по някои теми да ни запознае, да каже какво мисли, защо го мисли и ако го подкрепяме, да знаем защо го правим. Липсата на коалиционно споразумение, или механизъм изисква първо да разговаряме с него и след това ако може да се отстранят забележките, да ги отстраним и тогава да понесем заедно отговорност по този бюджет", каза Борисов. ОЩЕ: "Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща"

Лидерът на ГЕРБ коментира и сигналът на Делян Добрев в прокуратурата срещу кабинета. Той заяви, че е бил коректен и ое в неделя се е обадил на акад. Денков и обяснил притесненията на ГЕРБ относно парите в енергетиката, местененота на бюрото от финансите в правосъдието и блокирането на финансите за зимното поддържане, както и големите инфраструктурни проекти.

"Като се видяхме с Василев той беше за малко и отиде на среща с украинската посланичка. Надявам се сега като си дойде да намери време да ни отговори. През това време Делян Добрев си е пуснал тази жалба. Снощи говорих с Петков. Свързах Делян Добрев и Петков. Делян Добрев обясни на Петков за какво става въпрос. Разбраха се днес като си дойде Денков да се види Делян Добрев, за да изкоментират как да го направят законно това предложение и  така, че да не пострадат инвестициите", уточни Борисов. 

Той отговори и на критиките на БСП, като се аргументира с изследването на "Алфа Рисърч". "То показва тези, които говорят по този начин, на кое място са", заяви Борисов.  ОЩЕ: Нинова настоя президентът да свика КСНС за промени в Конституцията

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Никола Минчев: Нямам охрана, но и в момента ползвам транспорт на НСО

Стана ясна цената на бюлетините за изборите на 9 юни

"Война с медиите" и дело-шамар: Спор между депутат от ГЕРБ и АЕЖ-България

България е "за" свикване на Среща на върха за мир в Украйна

Проблемите пред Източния фланг на НАТО, ако има война в Европа: Говори адм. Ефтимов

Първан Симеонов: Борейки се с Путин, не бива да заприличваме на него

По повод 24 май: Румен Радев се среща с папата

Радев след катастрофата с Кирил Петков: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо

Вътрешният министър обясни защо Кирил Петков се охранява от НСО

Парламентът ще заседава извънредно във вторник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика