Борисов за доклада на ЕК: Бихме приели съвети от неутрални наблюдатели

3736
Борисов за доклада на ЕК: Бихме приели съвети от неутрални наблюдатели
Снимка: БГНЕС

Ако има неутрални наблюдатели, които да сътрудничат с нас, ще приемем техния съвет. Това каза премиерът Бойко Борисов в Бургас относно доклада на ЕК по механизма за съвместно сътрудничество и искането на съветници в прокуратурата.

„По механизма, той и за това се казва за сътрудничество, и след като в тази сфера има радикално различни мнения, има инструмент и в ЕК, има такава програма, разбира се може и от някоя от страните, с които сме свикнали като напреднали демокрации да се сравняваме, да се вземат такива съветници, които да наблюдават, да ни посъветват и да сътрудничим с тях. Темата е сътрудничество. Така че аз съм го поискал, в доклада е вкарано, не виждам драма в това, точно обратното”, коментира Борисов, цитиран от "Фокус". 

Само Кунева видя похвала за управляващите в доклада на ЕК

Силно критичният доклад на ЕК за България предизивика очакваните реакции сред управляващите. "Възприемаме всяка една от критиките като...

„Мисля, че и главният прокурор прегърна това като идея. Вече те си имат инструменти, да си поискат сътрудничество, такова, каквото желаят, и мисля, че това ще успокои системата”, каза още Борисов.

„Колкото по-бързо се затворят границите, докато не се устроят хората или върнат обратно по родните им места, всичко останало не е честно, дори към тях. Защото техният живот какъв е сега – по бежански лагери, разпръснати из Европа, на сандвичи и вода”, коментира бежанският проблем премиерът.

Запитан дали кметът на Бургас Димитър НИколов ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за президент, Борисов отговори: „Чичо кмет да си гледа Бургас. За президент ще говорим след юни месец”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика