X
 
 

Борисов заминава на посещение в Египет

547 1
Борисов заминава на посещение в Египет
Снимка: БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на посещение в Египет, където утре, 15 януари, ще участва в официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море, съобщиха от правителствената пресслужба. В рамките на визитата си българският премиер ще проведе двустранна среща с президента на Арабската република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни и теми от международния дневен ред.

Египет е най-големият търговско-икономически партньор на България в Близкия Изток и Африка като през годините двете страни поддържат активен политически диалог.

Не, но Димов

Тук няма да се включа в умореното махване с ръка, което мигновено обявява ареста и оставката на Нeно Димов като събитие, от която няма ...

Премиерът Борисов ще бъде на церемонията в „Бернис“ по личната покана на президента Ас-Сиси. Обектът е една от трите нови стратегически военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване египетските въоръжени сили обявиха през 2017 г.

В делегацията на министър-председателя Бойко Борисов е вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачаканов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Волен Сидоренко 1 Волен Сидоренко преди 6 дена Профил на трол?
    За там се запътила и гемията Дръзки, но на 20 колометра от брега се наложили да я дърпат назад . Иначе с нея квадратния Плондер Каракачански щял да демонстрира умения, как един голям Търбух не може да потъне във водата . Тя трябвало да го спасява, ако се нагълта с повече от две баки морска водица !
Последно в Актуално