X
 
 

БСП: Бюджетът на ДОО отхвърля възможността за социално развитие

910 1
БСП: Бюджетът на ДОО отхвърля възможността за социално развитие
Снимка: БГНЕС
„Бюджетът на ДОО за 2020 г. и липсата на съществени промени не отговарят на очакванията на обществото за справедливост в осигуряването и адекватност на осигурителните обезщетения.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Гьоков по време на дебата по бюдета на ДОО за 2020 г..

Депутатите обсъждат извънредно бюджета на ДОО и НЗОК

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник, като основна точка ще е разглеждането на бюджетите на Държавното обществено осиг...

Той не предлага нови политики, мерки и решения и можем да го определим с много малко изключение като повторение или както е модерно да се казва copy – paste на предишните бюджети от управлението на Борисов от 10 години насам.

Няма нищо ново, никаква нова политика, водеща до реформа в социалната сфера или поне в промяна в посока подобрение. Бюджетът на ДОО за 2020 г. отхвърля всяка възможност за социално развитие във възходящ аспект и ни отдалечава тотално от разбирането за социална държава.

Той не решава насложените през годините проблеми в ДОО и не подобрява адекватността на социалните плащания. Утвърждава прилагането на вредната неолиберална политика, която е в дъното на всичките ни проблеми и то в момент, когато цяла Европа поставя под съмнение този неолиберален подход“, заяви Гьоков.

Според него бюджетът на ДОО за 2020 г. продължава наложената при управлението на ГЕРБ тенденция за подценяването на приходите и тяхното нарастване.

Горанов: Коледни добавки към пенсиите ще има, преизчисляване - не

Очертават се коледни добавки за пенсионерите, според финансовия министър Владислав Горанов, който защитава проекта за държавен бюджет з...

„Да се нарече социална държава  България, е важно да има предвидени адекватни решения в социалната сфера и адекватни социални защити както в държавния бюджет, така и в бюджетите на ДОО. Народният представител от БСП се спря и на пенсиите.

Той отчете, че доходите от пенсиите са изостанали от жизненото равнище на страната. Георги Гьоков заяви, че БСП ще предложи преизчисляване на всички пенсии.

"Трябва да го приемете, защото вече сме закъснели и ако не го направим сега, утре няма да има закъде и ще струва много скъпо", подчерта още народният представител от ПГ на "БСП за България". Той разкритикува и замразения размер на максималния осигурителен доход.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Колко са ми грижовни и кахърни комуненцата за паплача?! Ами защо не усетихме тази бащинска любов през мандатите, когато ни управлявахте с крадливия цар-комарджия и ДПС?!