БСП и ДПС биха подкрепили актуализация на бюджета на НЗОК

19129
БСП и ДПС биха подкрепили актуализация на бюджета на НЗОК
Снимка: БГНЕС

Актуализацията на бюджета на НЗОК ще бъде подкрепена и от БСП, и от ДПС, ако правителството предложи такава. Това стана ясно след консултациите на парламентарните сили при председателя на НС Михаил Миков. В тях взеха участие лидерите на парламентарните групи на БСП, ДПС и ГЕРБ – Атанас Мерджанов, Лютви Местан и Цецка Цачева. Представители на "Атака" не се включиха в консултациите.

Първоначално от ГЕРБ обявиха, че няма да участват, но все пак влязоха в кабинета на Миков с половин час закъснение, предаде БГНЕС. В същото време, за което бе насрочен началният час за консултации, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов бе поканил синдикалните босове на КНСБ и КТ "Подкрепа" да чуе защо обвиняват ГЕРБ, че не участва в работата на НС.

Здравният министър се съгласи за актуализация на бюджета на НЗОК

 Здравният министър даде положителен отговор за актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщ...

Лидерът на ДПС Лютви Местан уточни, че движението би подкрепило и актуализация на целия бюджет, ако това е необходимо, стига да се разрешат проблемите в сектора здравеопазване, информира Дарик радио.

По време на заседанието е взето решение тази седмица да се работи по програмата на парламента, гласувана миналата седмица, когато нямаше заседания заради липса на кворум.

Следващият вторник парламентарните сили отново ще се съберат, за да уточняват дали ще работят по още закони, което ще зависи от работата им тази седмица.

По-рано днес стана ясно, че предложението за актуализация на бюджета на НЗОК тръгва към Министерския съвет.  Две седмици след като бе изготвен от Надзорния съвет на касата и внесен в Здравното министерство проектът за актуализиране на парите за здраве е бил одобрен от здравния министър д-р Таня Андреева.

Десислава Атанасова: Ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК

Нееднократно сме заявили, че ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК, защото финансовото състояние и на Касата и на лечебните за...

На заседание на надзорния съвет, което се проведе по-рано днес, стана ясно, че още този следобед предложението се очаква да бъде внесено в Министерския съвет, откъдето трябва да бъде насочено към парламента.

Вчера президентът Росен Плевнелиев поиска спешна актуализация на държавния бюджет и бюджета на здравната каса, а ГЕРБ побърза да го подкрепи.

За преразглеждане на приходите и разходите на НЗОК вече говори и ДПС. Вчера правителството запази мълчание по темата, а от БСП бяха категорични, че актуализация не се налага - нито в централния бюджет, нито в този на НЗОК, пише в днешния си брой в. "Сега".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика